pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ispaniškas Obuolių Pyragas: Tradicinis Receptas

Kiekvieną rudenį daugelis iš mūsų ieško tobulo obuolių pyrago recepto. Štai vienas, kuris gali tapti jūsų mėgstamiausiu!

Ispaniškas Šokoladinis Obuolių Pyragas

Ispaniškas šokoladinis obuolių pyragas - tai nuostabus desertas, kuriame tamsusis šokoladas dera su obuolių saldumu.

Ingredientai:

  • Miltai
  • Kakavos milteliai
  • Kepimo milteliai
  • Druska
  • Kiaušiniai
  • Cukrus
  • Alyvuogių aliejus
  • Ištirpintas šokoladas
  • Vanilės ekstraktas
  • Griežinėliais supjaustyti obuoliai

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę ir paruoškite torto formą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų.
  4. Į kiaušinių mišinį įpilkite alyvuogių aliejaus, ištirpinto šokolado ir vanilės ekstrakto.
  5. Palaipsniui sausus ingredientus sudėkite į šlapius ir maišykite, kol gerai susijungs.
  6. Sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius.
  7. Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir kepkite, kol dantų krapštukas išlįs švarus.
  8. Prieš patiekdami pyragą atvėsinkite.

Karamelizuotas Obuolių Pyragas

Šis pyragas su karamelizuotais obuoliais gali tapti jūsų šeimos mėgiamiausiu.

Gaminimo Eiga:

  1. Kubeliais supjaustytus obuolius karamelizuokite keptuvėje su 2 šaukštais sviesto, cukrumi, druska, cinamonu.
  2. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle, įmaišykite karamelizuotų obuolių masę.
  3. Miltus, druską, vanilinį cukrų, vandenį ir 150 g sviesto sumaišykite iki tešlos masės. Tešlą atvėsinkite 1-2 val. šaldytuve.
  4. Tešlą iškočiokite ir sviestu išteptoje bei miltais pabarstytoje skardoje kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 min.
  5. Į formelę supilkite grietinėlės ir obuolių masę ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 35-40 min.

Ramunės receptas - Ispaniškas obuolių pyragas su trupiniais

Ingredientai:

Trupiniams:

  • 240 g sviesto
  • 350 g miltų
  • 1 v. š. kakavos
  • 120 g cukraus

Tešlai:

  • 200 g minkšto kambario temperatūros sviesto
  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 v. š. kakavos
  • 2 v. š. cinamono
  • 3 v. š. citrinų sulčių
  • 5 rūgštūs obuoliai (pvz., antaniniai)
  • 1 v. š. cukraus pudros pyragui pabarstyti

Gaminimo Eiga:

  1. Trupiniams miltus sumaišyti su cukrumi ir kakava. Ištirpinti sviestą, užpilti ant miltų mišinio ir suminkyti. Palikti, kad atauštų.
  2. Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Supjaustyti gabaliukais. Apšlakstyti citrinų sultimis. Citrinos sultys recepte nurodytos tam, jei obuoliai supjaustomi iš anksto ir labai linkę ruduoti, tai reiktų šlakstyti juos citrinos sultimis.
  3. Sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti).
  4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava ir 1 šaukštu cinamono, suberti į sviesto - kiaušinių masę ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.
  5. 26 cm skersmens išardomą torto formą patepti riebalais, pabarstyti miltais. Supilti tešlą ir išlyginti. Ant viršaus išdėlioti obuolius. Obuoliais reikia padengti visą paviršių - galbūt užteks recepte minimų 5, o gal prireiks dar kokio.
  6. Ant obuolių lygiu sluoksniu užtrupinti trupinių tešlą. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Jei pyrago viršus imtų labai skrusti, po 40 minučių galima pridengti folija.
  7. Ataušinti ant grotelių, pabarstyti cukraus pudra, sumaišyta su likusiu cinamonu.

Šis pyragas - minkštas ir drėgnas pagrindas su rūgštokais obuoliais ir saldžiais traškiais trupiniais ant viršaus.

Kitas Obuolių Pyrago Receptas

Ingredientai:

  • Kiaušiniai
  • Cukrus
  • Alyvuogių aliejus
  • Jogurtas
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Druska
  • Obuoliai
  • Sviestas
  • Cinamonas
  • Rudas cukrus

Gaminimo Eiga:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada įplakite alyvuogių aliejų ir jogurtą.
  2. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska.
  3. Skystuosius ir sausuosius pyrago ingredientus apjunkite į vientisą tešlą. Į ją nedidelėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius ir įmaišykite.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu, o jos apačią išklokite kepimo popieriumi. Į kepimo formą supilkite paruoštą pyrago tešlą.
  5. Pagaminkite cinamoninius trupinius. Minkštą sviestą rankomis sutrinkite su cinamonu ir ruduoju cukrumi. Trupinius užbarstykite ant pyrago tešlos ir pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40-45 minutėms.
  6. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite įkišdami medinį dantų krapštuką, įkištas ir ištrauktas jis turi būti sausas.
  7. Pyragą palikite trumpam praaušti kepimo formoje, tad jį išimkite ir aušinkite ant grotelių. Praaušusį galite apibarstyti cukraus milteliais, bet nebūtina.