Virtų bulvių cepelinai
Cepelinai gaminami iš virtų bulvių būna labai minkšti ir švelnūs, tarsi debesėliai. Tokių cepelinų galite pasigaminti didesnį kiekį ir juos užšaldyti, tad kai norėsite jų, liks tik sudėti į verdantį vandenį ir išsivirti.
Ingredientai:
- 1 kg bulvių
- 500 g virto kiaulienos kumpio
- 5 šaukštų bulvių krakmolo
- 100 ml verdančio vandens
- 1 svogūno
- 1 kiaušinio
- šlakelio aliejaus
- druskos, pipirų, pagal skonį
Gaminimas:
- Bulves išvirkite su lupena ir palikite atvėsti. Galima išvirti iš vakaro.
- Atvėsusias bulves nulupkite, sumalkite, berkite druskos, krakmolo. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad krakmolas taptų glitus.
- Sumaišykite tešlą ir atidėkite į šalį, kol ruošite įdarą.
- Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės ir paskaidrės.
- Virtą kumpį sumalkite. Į maltą mėsą, muškite kiaušinį, berkite pipirų, druskos, pakepintą svogūną. Masę gerai išmaišykite.
- Užkaiskite virti puodą su pasūdytu vandeniu.
- Šlapiomis rankomis formuokite cepelinus: imkite bulvių masės, iš jos delne suformuokite paplotėlį, į vidurį dėkite įdaro, iš visų pusių užspauskite bulvių mase.
- Dėkite cepelinus į puodą ir virkite, kol cepelinai iškils į paviršių, tuomet virkite dar 10 minučių.
- Valgykite, kas kaip labiausiai mėgstate: su grietine ar su spirgučių padažu.
Komentarai (123)
- Sandra 2019-11-07 12:35
Negražūs, gal ir skanūs, bet ne parodymui. - Cep 2018-02-17 15:46
Priklauso spalva nuo bulviu dar. Viskas ten grazei atrodo. - manoLMas 2017-04-23 19:32
Baisus net apetitas dingo.. - Aš 2016-04-10 21:56
Gaila į tuos cepelinus žiūrėti.Tikrai nekaip atrodo.Nenoriu nieko įžeisti,bet jei jau norisi paviešint savo darbą,tai ir gamint reikia kaip priklauso.Nėra net formos cepelinų. - Arunas 2015-11-23 13:54
Pajuode del to, kad nebuvo deta vitamino c i tarkius. Bet man asmeniskai jokio skirtumo, skaniai ir sitie atrodo, net labai - llk 2015-11-19 14:19
a jum gal nedaina kad bulves gali bet kokios buti - cepakas 2015-07-21 18:48
nu bet ir baisus tie cepakai. tep lep "caculiai" - Www 2015-06-26 14:28
Ziaurus cipelinai,cia gal pirma karta gamino - xxx 2015-05-15 18:55
reik vitamino C deti i tarke niekad nepajuoduos ir sviesus gausis cepelinai o tokiems paziurejus tikrai noro valgyti nesinori
kokie pajuode net nesinori valgyt fu.

Cepelinai su mėsa
Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 minutes, atsargiai pamaišant.Padažui riebaluose kelias minutes pakepinami spirgučiai, tuomet sudedami smulkinti svogūnai, pakepinami dar kelias minutes, tuomet supilama grietinė.
Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami padažu.Patarimai:Daugiau patarimų ir puikių cepelinų įdėjų galima rasti mūsų straipsnyje.AUTORIUS: SandraSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Patys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiVarškės spurgosMinkšti skanūs vafliaiPati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaKomentarai (42)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Vitalija2024-11-17 15:58Mielosios,atskleisiu tikrą cepelinų receptą.Geriausia tinka Agilos veisles bulvės.Jos krakmolingos.Toliau,kas megstaminkštesniud ,dekite pusę vrtų bulvių(bet lokios rūšies) pusę Agilos žalių tarkių ,gerai nusunktos ir sudekite visą krakmolą,kuris lieka nusunkus bulvių tarkius.10 cepelinų,tokių nemażų,dedu 2tabletes vitamino C ištirpinus šaukšte bulvių sunkos. Viskas, getai išmaišom ,darom cepelinus ir į puodą.virti pradengtus 40 min. Kas megsta tampresnius,tokius,kur truputį reikia pakramtyti/ santykis 1dalis vitų bulvių ,2 dalys tarkių. Jeigu mepatiks,atsiprašau,reiškia skoniai mūsų nesutampa. ATSAKYTI
Be pietų2024-11-03 20:12Visi cepelinai išsileido, krakmolo dėjau papildomai :(( ATSAKYTIAneta2024-11-02 12:38Tokie balti gražūs cepelinai tikrai nesigaus vien iš bulvių.Kodėl nepasakote visko iki galo,arba dedate ne savo cepelinų nuotrauką. ?Todėl ir netikiu lietuviškais rašytiniais receptais. O toms šeimininkėms ,kurioms cepai ištižo,kalta nekrakmolinga bulvių rūšis. ATSAKYTI

Cepelinai su mėsa ir grietinės padažu
1 kilogramą bulvių švariai nuplauti. Dėti į puodą, užpilti vandens ir virti iki kol išvirs. Tuomet atvėsinti, nulupti ir sumalti mėsmale.
Likusias 3 kilogramus bulvių nulupti. Bulves ir svogūną sutarkuoti smulkia tarka. Tarkius sudėti ant marlės ir kuo geriau nuspausti skystį. Masė turi būti kuo sausesnė.
Išspaustas bulvių sultis palikti pastovėti iki kol krakmolas nusės.Į puodą, kuriame virsite cepelinus, įpilti vandens, tuomet supilti išspaustas sultis. Taip verdami cepelinai bus baltesni. Įberti druskos ir užvirti.
Į dubenį su tarkiais supilti nusistovėjusį krakmolą, įberti druskos ir gerai išmaišyti.Įdarui į dubenį sudėti faršą.Svogūną, česnakus smulkiai supjaustyti, suberti į dubenį su faršu, suberti prieskonius mėsai ir gerai išminkyti. Suformuoti norimo dydžio pailgus gabaliukus.
Imti gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotėlį ant delno, dėti faršo gabalėlį ir sukant tarp delnų formuoti cepeliną.
Į puodą su verdančiu vandeniu sudėti cepelinus, kai jie iškils į paviršių, virti dar 25 minutes. Jeigu cepelinai dideli, virti reikėtų apie 40 minučių.
Padažui lašinukus ir svogūnus susmulkinti, suberti į keptuvę ir apkepti. Įdėti grietinės, permaišyti ir prieš tiekiant pagardinti šiuo padažu cepelinus. Pabarstyti žalumynais.

