Tikriausiai jau nėra žmogaus, kuris nebūtų ragavęs šio torto! Ar bent jau apie jį girdėjęs… Bėgant metams, dažnai keičiamės mes, mūsų pomėgiai ir įpročiai. Bet tam tikri dalykai išlieka. Jau nežinau, kiek kartų esu gaminęs šį tortą. Bet nuo pat pirmo kąsnio, kai gabalėlis torto atsidūrė mano lėkštėje, jis tapo tuo išskirtiniu tortu, kurio laiks nuo laiko vis kas nors laukia… Nuo pat pirmo kąsnio jis sužavėjo tiek mane, tiek artimuosius.
Todėl ir šį kartą, savo artėjančio gimtadienio proga, pasirinkau tortą, kuris jau tapo klasika. Tortas, kuris niekada nenuvilia. Tas, kuris visada pavyksta!
Bet, jei esate iš tų žmonių, kurių šis tortas nepasiekė, tai žinokit… Kad jis minkštas kaip debesėlis! Valgai ir nesupranti, kad valgai. Net ir suvalgyti milžinišką gabalą šio torto - ne kliūtis! Nors jis gana saldus… Bet juk tai tortas! Jis drėgnas. Tai tortas jau tapęs KLASIKA!
Ingredientai
Biskvitui:
- 1 stiklinė cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės
- 4 vienetai kiaušinių
- 230 gramų kvietinių miltų
- 65 gramai aliejaus
- 20 gramų kepimo miltelių
Kremui:
- 450 gramų grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 2 vienetai grietinėlės (standiklis, pakeliuose)
- 250 gramų sviesto (82 proc. riebumo)
- 30 gramų kokosų (drožlės)
- 1 vienetas kondensuoto pieno (indeliuose)
Paruošimo būdas
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir valine.
- Plakti, kol masė patrigubės, tada silpnai pilame aliejų, paplakti apie minutę.
- Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišome, kol masė taps vientisa.
- Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 35 min.
- Iškepusį biskvitą perpjauname per puse.
- Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilame grietinėlės standiklį ir plakame iki standumo. Dedame i šaldytuvą.
- Sviestą su kondensuotu pienu išsukame ir 30 min. dedami į šaldytuvą sumaišius su kokoso drožlėmis
- Per puse perpjautą biskvitą pertepame kremu, šonus apstatome biskvitiniais sausainiais ir gražiai perrišame.
- Viršų pabarstome kokoso drožlėmis.
Autorius: Tatjana
Patarimai ir rekomendacijos
- Aš visada tortą pjaustau į tris dalis, t.y., man visuomet išeina trys biskvitai. Nors ir kaip bandyčiau, kaip bežiūrėčiau, bet į keturis - niekaip! Tad šį kartą gaminau mažesnėje formoje (20cm).
- Amžina problema - lygūs biskvito lakštai. Tad ir mano tortas ne visai idealus.
- Citrinų sirupo galite viso nesunaudoti, jo gali ir likti.
- Kremas yra lengvas ir tikrai ne riebus.
Pastabos dėl grietinėlės:
- Tortams idealiausia ir stipriai rekomenduotina naudoti 36 proc. grietinėlę (kad ir kaip kartais sudėtinga jos rasti mūsų parduotuvėse…), tačiau iš bėdos galima išsiverst ir su 35 proc.
- Nors, tiesa, tortų pertepimams tai gal ir neturi didžiulės įtakos, o va jei juos puošiant grietinėlė („dzibuojant” konditeriniu maišeliu), toji 35 proc. tikrai negražiai „stovi” - tada jau arba standiklis gelbėja, arba reik lėkt tosios 36 proc.
Linkiu sėkmės gaminant tortą, tikiuosi, kad patiks labai labai!