Norisi skanaus, drėgno, šokolado pilno saldaus kąsnelio? Greitai pagaminamų, dailių, sodraus skonio šokoladinių keksiukų receptai laukia jūsų. Grynas malonumas!
Šokoladiniai keksiukai su apelsinų džemu
Štai vienas iš receptų - šokoladiniai keksiukai su apelsinų džemu.
Ingredientai:
- 100 g DOMORI juodojo šokolado „Criollo Guasare“ 70 %
- ½ stiklinės VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“
- ¼ stiklinės pieno
- ½ stiklinės cukraus
- 1 kiaušinis
- 2 ½ stiklinės miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- ½ stiklinės DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
- 75 g DOMORI šokolado „Gianduja“ 32 % (su lazdynų riešutų pasta)
Gaminimas:
- DOMORI juodąjį šokoladą „Criollo Guasare“ ištirpinkite su VILNIAUS margarinu „Kepiniams su sviestu“ ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Į šokolado masę supilkite pieną, sudėkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite, sudėkite likusius sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos tešlos masės.
- Į skardą sudėkite keksiukų popierines formeles, pusę jų užpildykite tešla, kitą pusę užpildykite 2/3 tūrio.
- Ant tešlos dėkite po 1 šaukštą DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo ir paskirstykite likusią tešlą ant tų keksiukų, kurie nebuvo pilnai užpildyti.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min. Iškepus atvėsinkite.
- 2/3 kiekio DOMORI šokolado „Gianduja“ išlydykite ir užpilkite keksiukų viršų, likusį šokoladą užtarkuokite ant lydyto šokolado.
Veganiški šokoladiniai keksiukai
Drėgni, purūs augaliniai šokoladiniai keksiukai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Ingredientai (12 keksiukų):
- 180ml nesaldinto migdolų pieno
- 1 apelsino sulčių + žievelės
- 190ml agavos sirupo
- 125g speltų miltų
- 1 arbt. š. kepimo miltelių
- 1 arbt. š. valgomosios sodos
- 30g nesaldintų kakavos miltelių
- 50g susmulkinto juodo šokolado (70%)
Gaminimas:
- Sumaišome pieną, apelsino sultis, žievelę bei agavos sirupą.
- Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, soda ir kakavos miltelius.
- Sujungiame abu mišinius ir labai gerai išmaišome.
- Įdedame šokoladą.
- Gautą masę paskirstome į paruoštas keksiukų kepimo formeles (12vnt).
- Kepame 20-25 min.
Kiti šokoladinių keksiukų receptai ir patarimai
Šokoladiniai keksiukai su vyšniomis
Ingredientai:
- Miltai
- Cukrus
- Kakava
- Kepimo milteliai
- Sviestas
- Kiaušinis
- Pienas
- Tarkuotas šokoladas
- Vyšnios (šviežios, šaldytos arba uogienė)
- Grietinėlė
- Maskarponė
- Miltelinis cukrus
- Grietinėlės standiklis
Gaminimas:
- Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais.
- Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu.
- Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą.
- Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
- Iš iškepusių keksiukų išskobkite viduriukus ir į jį įdėkite kelias vyšnias ir keksiuką uždenkite išskobta tešla.
- Grietinėlę išplakite su standikliu, po truputį įmaišykite į maskarponę. Į kremą įmaišykite miltelinį cukrų.
Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Ingredientai:
- Virti burokėliai
- Sviestas
- Miltelinis cukrus
- Kiaušiniai
- Vanilės ekstraktas
- Miltai
- Kepimo milteliai
- Kakava
- Cinamonas
- Druska
- Juodasis šokoladas
- Pienas
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių.
- Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
- Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami iki vientisos masės.
- Sudėkite trintus burokėlius, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, cinamoną ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite nedideliais gabalėliais smulkintą juodąjį šokoladą.
- Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
- Atvėsinkite keksiukus ant grotelių. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą papuošimui.
- Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus.
Šokoladiniai keksiukai su "Raffaello"
Ingredientai:
- Miltai
- Cukrus
- Kepimo milteliai
- Kokoso drožlės
- Kiaušiniai
- Sviestas
- Grietinėlė
- Pieniško šokolado gabalėliai
- Saldainiai „Raffaello“
- Šokoladinis kremas („Nutella“)
- Saldainiai „Ferrero Rocher“
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Keksiukų formą išklokite popierėliais.
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kokoso drožles. Atskirame dubenyje suplakite visus skystus ingridientus.
- Įmaišykite pieniško šokolado gabalėlius ir miltų mišinį.
- Tešla pripildykite keksiukų formeles beveik iki viršaus. Į tešlą įspauskite po „Raffaello“ saldainį.
Šokoladiniai keksiukai su alumi "Guinness"
Ingredientai:
- Sviestas
- Alus ("Guinness")
- Kakavos milteliai
- Miltai
- Cukrus
- Soda
- Druska
- Kiaušiniai
- Grietinė
Gaminimas:
- Nemažame puode išlydykite sviestą, supilkite alų ir užvirinkite. Berkite kakavos miltelius ir paplakite šluotele, kol masė taps vientisa. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad kiek atvėstų.
- Į didelį dubenį berkite persijotus miltus, cukrų, sodą ir druską. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir grietinę.
- Į grietinės-kiaušinių plakinį pilkite sviesto-alaus-kakavos mišinį ir gerai išmaišykite.
- Galiausiai į skysčių mišinį suberkite sausus ingredientus ir atsargiai maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų.
- Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines kepimo formeles ir pilkite į jas tešlos - ji turi užpildyti 2/3 tūrio. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 15-20 min.
Šokoladiniai varškės keksiukai
Ingredientai:
- Pienas
- Juodasis šokoladas
- Miltai
- Kepimo milteliai
- Cukrus
- Kiaušiniai
- Sviestas
- Varškė
- Vanilė
- Druska
Gaminimas:
- Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.
- Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.
- Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Šokoladiniai keksiukai su aguonomis ir spanguolėmis
Ingredientai:
- Aguonos
- Riešutai
- Šviežias kokosas (arba džiovintos kokoso drožlės)
- Kiaušiniai
- Spanguolės
- Cinamonas
- Soda
- Šokoladas
- Apelsinai
Gaminimas:
- Aguonas ir riešutus malkite elektriniame trintuve apie 20-30 sek., supilkite į didesnį dubenį. Iki drožlių sumaltkite šviežią kokosą elektriniame trintuve ir supilkite į dubenį.
- Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir sukrėskite į dubenį. Atsargiai išmaišykite braukiant nuo dugno ir atsargiai apverčiant, kad baltymai kuo mažiau sukristų.
- Suberkite spanguoles, cinamoną, sumaišytą su soda, ir vėl viską atsargiai sumaišykite.
- Sukrėskite masę į keksiukų formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 min. 175 laipsnių temperatūroje (su vėjeliu), kol gražiai iškils ir parus paviršius.
- Palikite atvėsti 30-40 min., tada atsargiai išimkite iš formelių ir palikite ant grotelių, kol galutinai atvės.
- Ištirpinkite šokoladą, supilkite išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišykite. Keksiuko „galvelę“ pamerkite į šokoladą, nuvarvinkite ir vėl dėkite ant grotelių. Galima papuošti uogomis.
Greiti šokoladiniai keksiukai
Ingredientai:
- Kiaušinis
- Sviestas
- Grietinėlė
- Miltai
- Geriamoji soda
- Actas
- Cukrus
- Kakava
- Juodasis šokoladas
Gaminimas:
- Sviestą dedame į vieną dubenėlį su šokoladu, ištirpiname ir sumaišome garų vonelėje.
- Į kitą dubenėlį mušame kiaušinį, beriame cukrų ir gerai išplakame.
- Pilame grietinėlę, šokolado ir sviesto mišinį, šlakeliu acto nugesintą sodą, sumaišome.
- Dalimis, vis pamaišant, beriame persijotus miltus ir kakavos miltelius. Keksiukų tešla paruošta.
- Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Keksiukų formeles išklojame specialiomis popierinėmis formelėmis, šaukštu dedame tešlą ir kepame 20-25 minutes.
- Iškeptus šokoladinius keksiukus apliejame šokoladu.
Paprasčiausi šokoladiniai keksiukai
Ingredientai:
- Miltai
- Kakavos milteliai
- Kepimo milteliai
- Soda
- Druska
- Pienas
- Aliejus (arba lydytas sviestas)
- Cukrus
- Vanilės ekstraktas
- Šokolado gabaliukai
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Kitame dubenyje, su elektriniu mikseriu arba šluotele, suplakite pieną, aliejų (arba lydytą sviestą), cukrų ir vanilės ekstraktą.
- Po truputį į skystą masę suberkite sausas sudedamąsias dalis ir maišykite, kol viskas susijungs į vientisą tešlą.
- Į tešlą įmaišykite šokolado gabaliukus.
- Tešlą atsargiai supilkite į keksiukų formeles, užpildydami jas maždaug 2/3 aukščio.
- Įdėkite formeles į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 18-20 minučių.
- Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti formelėse apie 5 minutes. Tada išimkite juos ir leiskite atvėsti ant grotelių.
Jei norite, galite papuošti keksiukus papildomais šokolado gabaliukais arba spalvotais pabarstukais.
Informacija apie ingredientus ir kiekius
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Kiaušiniai | Nuo 1 iki 8 vnt. (priklausomai nuo recepto) |
Kakava | Nuo 2 iki 75 arbat. š. (priklausomai nuo recepto) |
Soda | Nuo 1 iki 1.5 arbat. š. (priklausomai nuo recepto) |