Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2 -5 minutes priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės.
Šventiniams Velykų pusryčiams dažniausiai yra patiekiami įvairūs šaltieji patiekalai kiaušiniai ir iš jų pagaminti patiekalai, šviežiai kepta duona, kumpiai ir dešros, salotos, įvairūs sumuštiniai, velykiniai pyragai.
Bet neseniai įsigytas stiklainis labai nuvylė, jau etiketė pasirodė kitokia, o supylus padažą į puodą, nemaloniai nustebau trintais pomidorais net nekvepėjo, saulėje džiovintų įtariu ten taip pat nebuvo Atrodė, kad ten tiesiog konservuoti smulkinti pomidorai su prieskoniais.
Iki mano laikų atėjo šeimos paprotys, gaminant vengriškus patiekalus, prie valgytojų stalo paminėti, jog mes giminiuojamės su viena ypatinga vengre, turbūt tuo pabrėžiant, jog Vengrijos kultūra natūraliai įsiliejo į mūsų šeimos tradicijas.
Zivile, mums irgi ji labai skani, su ivairiais idarais, nors pats paciausias vis tik su farsu, pomidorais ir suriu O pas mane kaip tik vyras labai megsta taip paruostas cukinijas.