Cukinijų ir vištienos blyneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 40 min.1. Cukiniją nulupkite, jei reikia – išimkite sėklas, ir sutarkuokite burokine tarka.
2. Česnkaką susmulkinkite.
3. Cukiniją sumaišykite su česnakais, lengvai išplaktais kiaušiniais, grietine, druska ir pipirais.
4. Vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus. Įmaišykite į cukinijų masę.
5. Galiausiai suberkite miltus, viską gerai išmaišykite ir įkaitintame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.
6. Labai skanu su šviežiais pomidorais.
Cukinijos patiekalai su vistiena
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “patiekalai is cukinijos ir vistienos” rasta receptų 1000Tarkuotų cukinijų ir bulvių apkepasCukinijų ir vištos skrandukų apkepėlė
Vištiena įdarytos cukinijos
Vištiena įdarytos cukinijos – skanus ir sotus patiekalas, kai norisi valgyti mažiau angliavandenių. Jis puikiai tik ir vakarienei.
Cukinijas valgau tikrai dažnai, bet man labiausiai patinka, kai jos būna visai mažos. Tada cukinijos būna pačios skaniausios, iš jų galima pagaminti įvairių skanių patiekalų.
Mano naudotų cukinijų svoris buvo apie 300 g. Dažniausiai parduotuvėje jos būna kiek skirtingų dydžių, bet visada pavyksta rasti ir visai nedidelių.
Šioms įdarytoms cukinijoms pagaminti reikės vištienos. Naudojau vištienos krūtinėlę, kurią smulkiai supjausčiau (tam reikėjo šiek tiek kantrybės). Galima sumalti maisto smulkintuvu, jeigu norite visiškai smulkios tekstūros. Taip pat galima naudoti vištienos ar kalakutienos faršą.
Man labiausiai patinka, kai iškepta cukinija būna labai minkšta. Nemėgstu, kai cukinija dar būna traški. Cukinijų puseles kepiau orkaitėje. Kai jos suminkštėjo, išėmiau iš orkaitės ir pridėjau įdaro.
Cukinijų minkštimo dalį sunaudojau gamindama įdarą, o kitą dalį dėsiu į avižinę košę, troškinį ar kokteilį.
Vištiena įdarytos cukinijos yra tikrai gana sveikas patiekalas. Norėjau, kad jame būtų kuo mažiau perdirbtų produktų, todėl naudojau konservuotus smulkintus pomidorus, bet vietoj jų galima naudoti pomidorų padažą ar pomidorų tyrę. Žinoma, sūrio irgi galima naudoti didesnį kiekį.
Panašūs receptai:
Kiti receptai su cukinijomis:
Cukinijų ir vištienos blyneliai
Štai ir tu. (Ne)lauktas, (ne)išsvajotas, (ne)sapnuotas. Būsiu sąžininga, tu man nelabai patinki. Va, pasakiau. Tik nepyk, nieko asmeniško. Aš vasaros vaikas. Visada buvau ir visada liksiu.
Bet aš gera mergaitė – pagrisiu tavo dukrą Bobų vasarą, pagirsiu margaspalvius lapus, kuriais jau tuoj bus nukloti net siauriausi takeliai. Pagirsiu tavo gausų derlių – visokiausių gėrybių, bet visų labiausiai obuolių ir cukinijų. Obuolių pyragų jau spėjau iškepti ohoho kiek, nepatikėsi! Tikras skanumynas. Bet cukinijos šiais metais saulėtoj virtuvėj kažkaip nuskriaustos ir trupučiuką pamirštos beliko… Taigi, skubu taisyti padėtį. Ir giriuosi atradusi nuostabiai skanius cukinijų ir vištienos blynelius. Atrodo, paprasta nenusakomai, galima pagaminti vos per keliolika minučių, bet skonis! Mums laaabai patiko.
P.S. Ir dar, rugsėji, būk geras, padovanok mums dar bent keletą gražių, saulėtų ir šiltų dienų? Et, kaip man patinka savaitgaliais pietauti ar vakarieniauti lauke, gryname ore, prie seno medinio stalo, besigrožint toli toli plytinčiais žaliais laukais ir mėgaujantis gaivaus oro gurkšniais… Ar įkalbėjau, a? Aš lauksiu! 🙂
Skonis: 10/10. Minkštučiai, puručiai, švelnaus skonio ir… tiesiog nuostabūs.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? redaguota pagal Neringą
Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.