Receptas
Tikrieji virtų bulvių ir kefyro tešlos Čičinsko kepsniai su maltos mėsos įdaru.Porcijos 6Paruošti 30 min minKepti 30 min minVirtų bulvių ir kefyro tešlai pagaminti reikės:
- 4 didesnių bulvių virtų su lupena
- 1 kiaušinio
- 700 ml miltų
- 180 ml kefyro vidutinio riebumo
- 1 žiupsnio druskos
Mėsos įdarui:
- 600 g kiaulienos kumpio smulkinto
- 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
- 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
- 1 žiupsnelio druskos
Kas pietums, brangioji?
Kas šiandien pietums? Ar dažnai girdite šį klausimą? Tuomet ir jums, kaip ir man tenka nuolat sukti galvą, ką šiandien paruošus? Mano virtuvėje-nuolatinis judėjimo procesas: kuriu, buriu ir tobulinu… O šiandien ir dalinuosi su visais neabejingais virtuvei ir tam nenumaldomam norui paragauti kažko skanaus ir išbandyti kažką naujo… Ar pas jus jau tarška kilnojami puodai ir čirška kepami, skrudinami ar verdami produktai? Tai kas pas jus šiandieną pietums, brangieji?
Pono Čičinsko kepsniai
Esu žemaitė ir mūsų kraštai garsėja kastiniu su karštomis bulvėmis. Kai pirmą kartą išgirdau apie Čičinsko kepsniu, nesupratau apie ką eina kalba. Tačiau tikriausiai Panevėžyje daugumai aišku, kas tai per daiktas su kuo ir kaip valgomas. Kepsnys vaizdžiai vadinamas dvarininko Čičinsko vardu, ir kaip teigia legenda, jis vien tik šiuos kepsnius ir tevalgė. Tačiau kita versija teigia, jog atsitiktinai, kažkas sugalvojo pavadinimą ir prilipo, nes pats kepsnys lyg ir nieko bendro neturi su Čičinsku ir tikrai ne kažkada gyvenęs grafas Čičinskas jį sugalvojo.
Čičinskas yra istorinis legendinis personažas ir toli gražu ne teigiamas, o tikras blogiukas. XVII amžiaus viduryje Panevėžio krašte Upytėje gyveno toks dvarininkas Čičinskas, o tiksliau Sicinskis . Istorijoje jis išgarsėjo tuo, kad išardė Varšuvos seimą ir tapo neigiamu herojumi. Dar jis buvo Upytės mokesčių rinkėjas. O kokiam žmogui mokesčių rinkėjas gali būti mielas – nelaukiamas svečias kiekvienuose namuose.
Bet legendų apie šį nedorą poną yra sukurta daugiau negu liko tikrų istorinių faktų. Netgi didysis Maironis sukūrė poemą apie jo nelabus darbus. Kaip legendos byloja, tas Čičinskas liepę žmonėms supilti kalną, ant kurio pasistatė dvarą. Ir dar jis visokių žiaurybių buvo prigalvojęs – liepdavo žmonėms įlipti į medį ir kukuot, o paskui nušaudavo, užsirūstinęs ant kunigo įjojo į bažnyčią su arkliu ir panašiai. Žodžiu buvo visai nevaldomas ponas. Bet jis dėl visų savo blogų darbų dangaus bausmės neišvengė – trenkė į jį žaibas ir prasmego skradžiai žemių Čičinskas su visu dvaru. Ir liko tik legenda, o tas piliakalnis iki šiol vadinamas Čičinsko piliakalniu. O kaip kepsniui prilipo Čičinsko vardas, neaišku, greičiausiai tose vietovėse jis buvo pradėtas gaminti.
Apie įdarą turbūt net neverta kalbėti. Tradiciškai naudojamas kiaulienos faršasą, bet čia yra pasirinkimo reikalas, kas Jums labiau patinka – galit per pusę su kiauliena įmaišyti jautienos. Arba pabandyti su veršienos faršu. Tik žiūrėkit, kad faršas nebūtų per sausas. Tuo tarpu aš šį kartą rinkausi greitą būdą pagaminti Čičinskus su geros kokybės dešrelėmis, bet kitą kartą būtinai gaminsiu su faršu ir būtinai pasidalinsiu rezultatais su Jumis.
Čičinsko kepsnys
Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis Orkaitėje kepta šoninė traškia odele Orkaitėje kepta karka
Toma 2014-01-05 14:16:01
Reikia pabandyt :)
foto savininke 2013-05-17 19:19:20
Kodel jus svetima nuotrauka be sutikimo publikuojat?
foto savininkÄ— 2013-05-17 19:16:58
O kodÄ--l jÅ«s svetimÄ. nuotraukÄ. be leidimo publikuojat?
cents firsork 2012-10-24 17:58:19
darau pagal kita recepta, 3 virtos bulves(kg manu ryskiai perdau) ir pakeli varskes, jei nenorit, kad prisigertu riebalu ipilkit sauksta degtines.man prie 3 bulviu,180g varskes vos ne per mazai kilogramo farso, nezinau pagal si recepta tai vien tas bulves tektu valgyt. seip musu seima megsta juos valgyt:)
vika 2012-10-23 08:35:23
reikÄ--s pasigaminti,vertas dÄ--mesio
Raimonda 2012-10-23 08:33:24
Manau turÄ--tų bÅ«ti skanu
oksana 2010-08-13 00:14:12
bey juk nebutinai juos virti alijuja gakima juk ir keptuveja nedidelio kiekio aliejuja,nes tas riebumas negivai visur uzkniso
jolanta 2010-08-10 06:10:58
o kaip i tuos kepsnius ideti mesa,kad reikia juos apsukt?
Zilvinas 2010-02-28 11:07:42
patiko, verta pasigaminti
inga 2009-08-26 18:05:00
labai skanus
Labai skanūs, kitokie čičinsko kepsniai su maltos mėsos įdaru, kuriuos tikrai pagamins kiekvienas.
- Skanūs valgyti vieni, su salotomis ar mėgiamu padažu. Iš nurodyto kiekio pagaminsite 10-12 čičinsko kepsnių.
Tešlai reikės:
- 150 g. varškės
- 400 g. su lupena virtų bulvių
- 1 kiaušinio
- 5 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 700 g. maltos mėsos (kiaulienos ir jautienos maišytos pusiau)
- 1-2 svogūno galvučių
- Žiupsnelio smulkintų krapų
- 1 kiaušinio
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
Papildomai reikės:
- Saujos miltų pabarstymui
- Aliejaus apkepimui
- Kepimo popieriaus
Ruošiame mėsos įdarą čičinskams:
- Maltą mėsą dedame į dubenį, beriame smulkintą svogūną, smulkintus krapus, įmušame kiaušinį, beriame druskos, kvapiųjų pipirų.
- Gerai išmaišome.
Ruošiame tešlą čičinskams:
- Virtas bulves nulupame ir sumalame arba sutarkuojame.
- Dubenyje sumaišome su varške, krakmolu, įmušame kiaušinį, pabarstome druska, gerai išminkome.
Ruošiame čičinskus:
Kepame čičinskus:
- Keptuvėje įkaitiname aliejų.
- Dedame susuktus čičinsko kepsnius.
- Apkepame iš abiejų pusių apie 5 minutes.
- Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.
- Apkeptus dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepame orkaitėje apie 20 minučių. Jei orkaitė įkaista netolygiai, galima čičinskus uždengti folija.
- Valgome vienus, su mėgiamu padažu ar salotomis. Skanaus!
Reader Interactions
- Vaidas 2010-06-11 at 14:07
NU bet tesla man neiiseina padaryti, kad nebutu lipni produktu turejau mazdauk kiek ir cia miltu dejau apie 4-5 saukstus ir su tesla neiimanoma susitvarkyti baisiai lipni gaunasi apie kociojima is vis ner kalbos.
- Kulinarė 2013-02-24 at 18:30
Nu nesu idiotas, bet stas receptas toks nevykes, ikaitintame aliejuje tie cicinstai tiesiog prakiuro, viskas isbego ir pasiskrudinau kotlietuka
Man niekas neplyšo, tikrai puikiai gavosi. Pati tešla, tokia specifinė, labai sunku su ja susitvarkyti, bet skonis – fantastika!
Ačiū!
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.
- Privatumo politika
- Prekių ir pinigų grąžinimo politika
- Taisyklės ir sąlygos
- Slapukų politika (EU)
Nerodyti
Tvarkyti sutikimąSiekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.
Funciniai Funciniai Visada aktyvusTechninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Parinktys ParinktysTechninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Statistiniai StatistiniaiTechninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketingo MarketingoTechninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.
