Maisto magija
10 didelių bulvių
2 kiaušinio tryniai
virtos mėsos ( aš naudojau kiaulienos kumpį)
didelis svogūnas
1.5 v.š. krakmolo
1.5 v.š. miltų (miltų ir krakmolo kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
druska, pipirai
Pirmiausia išsivirti bulves ir mėsą. Išvirusius sumalti. Į sumaltą virtą mėsą, dėti pakepintą svogūną, sumaišyti. Į bulvių masę dėti kiaušinio trynius, krakmolą ir miltus. Krakmolo ir miltų kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo, tešla turi gautis elastinga, šiek tiek kibi, nes padauginant krakmolo/miltų rageliai bus guminiai.
Formuoti ragelius. Paimti nedidelį kamaliuoką bulvių masės, padaryti pailgą blynelį, į vidurį dėti maltos mėsos, ji turi pasklisti per visą blynelio ilgį. Gerai užspausti sujungimo liniją.
Gerai užspaudus, sulenkti, kad gautųsi ragelio forma.
Taip paruoštus ragelius, apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kad gražiai paruduotų. Tuomet visus apkeptus ragelius sudėti į skardą ir pašauti į orkaitę 180 temp. 20 min.
Pasigaminti padažą, idealu grietinės ir sviesto. Skanaus .
Bulviniai rageliai su mesa
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ruošiame padažą:
Nulupame agurką, daliname jį pusiau ir suraikome kiekvieną puselę siauromis riekelėmis.
Agurkus beriame į keptuvę su sviestu ir juos šiek tiek pakepame nemaišydami.
Kol agurkai kepa, kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir beriame paruoštus grybus ir juos pakepiname.
Reklama41011Į jau lengvai skrundančius grybus beriame saują-pusantros žirnelių. Jei naudosite šaldytus – prieš tai juos kelias minutes apvirkite. Paskui žirnelius suberkite į keptuvę su grybais.
Spalvingą keptuvės turinį paskaniname druska, pipirais ir smulkintais krapais, užbaigiame šaukštu grietinės.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiIeva parašė:Niekada neteko kepinti agurko, gal dar kokių receptų ta tema yra?:)Karolina parašė:man tai norėjosi daugiau padažo skystumo, galvoju kitą karą dėsiu daugiau grietines, nes su svilpikais kazkaip persausa buvo 🙂 ir patiko žalias kepintas agurgas, dėsiu jo daug daugiau 🙂
Karolina parašė:man tai norėjosi daugiau padažo skystumo, galvoju kitą karą dėsiu daugiau grietines, nes su svilpikais kazkaip persausa buvo 🙂 ir patiko žalias kepintas agurgas, dėsiu jo daug daugiau 🙂
Lukas parašė:aš tai į vidų dėjau faršo ir sūrio o i padažą rauginta agurką labai skanu 🙂greta parašė:man absoliučiai nesigavo… viską dvigubinau. tai dejau kiaušinis keturis.. tačiau keturių šauktų miltų neužteko, dėjau labai daug miltų kad neliptų taip prie rankų ir galėčiau kažką suformuoti.
Matyt bulvės kaltos.. nors viriau su lupena , kaip ir buvo parašyta.
man absoliučiai nesigavo… viską dvigubinau. tai dejau kiaušinis keturis.. tačiau keturių šauktų miltų neužteko, dėjau labai daug miltų kad neliptų taip prie rankų ir galėčiau kažką suformuoti.
Matyt bulvės kaltos.. nors viriau su lupena , kaip ir buvo parašyta.
Labai skanus svilpikai! Mano seimynai sunku itikti, taciau siuo patiekalu buvo suzaveti. Beje jeigu dar pagardinsit spirguciu ir svoguniuku padazu, tai is viso pirstus galima apsilaizyti!

Žemaičių blynai su grietinės padažu
Daugelis tikrai mėgsta žemaičių blynus, bet mažai kas ryžtasi juos gaminti, nes galvoja, kad tai labai sudėtinga. Tačiau taip nėra, gaminimo procesas gal ir ilgokas, bet tikrai nėra sudėtingas. Tad, jeigu dar nebandėte pasigaminti šio patiekalo, labai rekomenduojame išmėginti.
Jums reikės:
Įdarui:
- 300 g maltos vištienos, tinka ir kita norima mėsa
- 1 svogūno
- druskos, juodųjų maltų pipirų, pagal skonį
Padažui:
Gaminimas:
- Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), atvėsinkite ir nulupkite. Bulves sumalkite, sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druską bei gerai viską išminkykite. Jeigu masė atrodo per lipni ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
- Maltą mėsą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų dėkite mėsos įdaro.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
- Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.


