pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulviniai Rageliai su Mėsa - Tradicinis Lietuviškas Receptas

Maisto magija

10 didelių bulvių
2 kiaušinio tryniai
virtos mėsos ( aš naudojau kiaulienos kumpį)
didelis svogūnas
1.5 v.š. krakmolo
1.5 v.š. miltų (miltų ir krakmolo kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
druska, pipirai

Pirmiausia išsivirti bulves ir mėsą. Išvirusius sumalti. Į sumaltą virtą mėsą, dėti pakepintą svogūną, sumaišyti. Į bulvių masę dėti kiaušinio trynius, krakmolą ir miltus. Krakmolo ir miltų kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo, tešla turi gautis elastinga, šiek tiek kibi, nes padauginant krakmolo/miltų rageliai bus guminiai.
Formuoti ragelius. Paimti nedidelį kamaliuoką bulvių masės, padaryti pailgą blynelį, į vidurį dėti maltos mėsos, ji turi pasklisti per visą blynelio ilgį. Gerai užspausti sujungimo liniją.


Gerai užspaudus, sulenkti, kad gautųsi ragelio forma.

Taip paruoštus ragelius, apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kad gražiai paruduotų. Tuomet visus apkeptus ragelius sudėti į skardą ir pašauti į orkaitę 180 temp. 20 min.


Pasigaminti padažą, idealu grietinės ir sviesto. Skanaus .

Bulviniai rageliai su mesa

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ruošiame padažą:

Nulupame agurką, daliname jį pusiau ir suraikome kiekvieną puselę siauromis riekelėmis.

Agurkus beriame į keptuvę su sviestu ir juos šiek tiek pakepame nemaišydami.

Kol agurkai kepa, kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir beriame paruoštus grybus ir juos pakepiname.

Reklama41011

Į jau lengvai skrundančius grybus beriame saują-pusantros žirnelių. Jei naudosite šaldytus – prieš tai juos kelias minutes apvirkite. Paskui žirnelius suberkite į keptuvę su grybais.

Spalvingą keptuvės turinį paskaniname druska, pipirais ir smulkintais krapais, užbaigiame šaukštu grietinės.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiIeva parašė:Niekada neteko kepinti agurko, gal dar kokių receptų ta tema yra?:)Karolina parašė:

man tai norėjosi daugiau padažo skystumo, galvoju kitą karą dėsiu daugiau grietines, nes su svilpikais kazkaip persausa buvo 🙂 ir patiko žalias kepintas agurgas, dėsiu jo daug daugiau 🙂

Karolina parašė:

man tai norėjosi daugiau padažo skystumo, galvoju kitą karą dėsiu daugiau grietines, nes su svilpikais kazkaip persausa buvo 🙂 ir patiko žalias kepintas agurgas, dėsiu jo daug daugiau 🙂

Lukas parašė:aš tai į vidų dėjau faršo ir sūrio o i padažą rauginta agurką labai skanu 🙂greta parašė:

man absoliučiai nesigavo… viską dvigubinau. tai dejau kiaušinis keturis.. tačiau keturių šauktų miltų neužteko, dėjau labai daug miltų kad neliptų taip prie rankų ir galėčiau kažką suformuoti.
Matyt bulvės kaltos.. nors viriau su lupena , kaip ir buvo parašyta.

greta parašė:

man absoliučiai nesigavo… viską dvigubinau. tai dejau kiaušinis keturis.. tačiau keturių šauktų miltų neužteko, dėjau labai daug miltų kad neliptų taip prie rankų ir galėčiau kažką suformuoti.
Matyt bulvės kaltos.. nors viriau su lupena , kaip ir buvo parašyta.

viallux parašė:dariau, nuostabus, purus, idealus. )Slapukė parašė:Nieko gero.Slapukė parašė:Nieko gero.Renata parašė:Gaminau, isejo puikus 🙂 Paprasta ir skanuŠvilpikas parašė:O aš tokius švilpikus patiekiu su sūrio padažu. Nu nerealiai skanu būna!Švilpikas parašė:O aš tokius švilpikus patiekiu su sūrio padažu. Nu nerealiai skanu būna!Dovile parašė:Katik išbandžiau, labai skanau 😉 ačiū už receptuką.maryte parašė:

Labai skanus svilpikai! Mano seimynai sunku itikti, taciau siuo patiekalu buvo suzaveti. Beje jeigu dar pagardinsit spirguciu ir svoguniuku padazu, tai is viso pirstus galima apsilaizyti!

Žemaičių blynai su grietinės padažu

Daugelis tikrai mėgsta žemaičių blynus, bet mažai kas ryžtasi juos gaminti, nes galvoja, kad tai labai sudėtinga. Tačiau taip nėra, gaminimo procesas gal ir ilgokas, bet tikrai nėra sudėtingas. Tad, jeigu dar nebandėte pasigaminti šio patiekalo, labai rekomenduojame išmėginti.

Jums reikės:

Įdarui:

  • 300 g maltos vištienos, tinka ir kita norima mėsa
  • 1 svogūno
  • druskos, juodųjų maltų pipirų, pagal skonį

Padažui:

Gaminimas:

  1. Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), atvėsinkite ir nulupkite. Bulves sumalkite, sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druską bei gerai viską išminkykite. Jeigu masė atrodo per lipni ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
  2. Maltą mėsą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  3. Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų dėkite mėsos įdaro.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
  5. Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.