Blynai su vištiena ir pievagrybiais
Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. + 2 val. tešlos brandinimas1. Vištos krutinėlę supjaustyti labai mažais gabalėliais, pievagrybius – griežinėliais.
2. Svogūną ir česnaką susmulkinti.
3. Vištieną, pievagrybius, svogūnus, česnakus sudėti į dubenį.
4. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą, sudėti majonezą. Išmaišyti.
5. Pagardinti krapais, druska ir pipirais. Išmaišyti.
6. Palaikyti bent porą valandų šaldytuve (arba ilgiau – šaldytuve paruoštą blyneliams masę galima laikyti iki trijų dienų).
7. Įkaitintame aliejuje blynus apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
8. Skanaus!
Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.
Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.
Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena
Žemaičių blynai su vištiena ir pievagrybiais
1 kg virtų bulvių1 kiaušinis100-150 g miltų300 g vištienos šlaunelių1 svogūnasPusė poro6 pievagrybiaiPusė nedidelio moliūgoDruskosJuodųjų pipirųSauja čiobrelių lapeliųTruputis malto muskato riešutoDžiūvėsėlių blynams apvoliotiIšverdame bulves ir jas atvėsiname.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną. Ten suberiame ir pusžiedžiais supjaustytą porą, smulkintus pievagrybius ir maišydami kepame, kol švelniai apskrus ir suminkštės.
Reklama41011Įdarą sumalame elektriniu trintuvu arba sumalame mėsmale iki rupios, bet vientisos masės. Išimame ir paliekame trumpam atvėsti.
Gaminame žemaičių blynų tešlą. Dirbant su virtomis bulvėmis labai svarbu tešlos nepermaišyti, su ja ilgai nežaisti ir judinti tik tiek, kiek būtina, kad įsimaišytų miltai. Mėsmale arba bulvių trintuve sumalame bulves. Į jas įmušame kiaušinį, beriame druskos, išmaišome. Beriame miltų ir vėl lengvai išmaišome, kol beveik visi miltai įsimaišys (keletas nedidelių gumulėlių gali likti, svarbu tešlos nepermaišyt).
Blynelius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio lydyto sviesto ar aliejaus. Nekepame pernelyg kaitriai, kad nesudegtų. Viena pusė keps apie 3-4 minutes. Patiekiame su gardžiaja lietuviška grietine.

Greiti bulviniai blyneliai su vištiena
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6Paruošimo laikas: Apie 30 min.Nuskustas bulves sutarkuokite per smulkesnę burokinę tarką.Kuo smulkiau supjaustykite vištieną.Dubenyje sumaišykite bulves, vištieną, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, miltus, muskatą ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus ;)Rašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Minkšti skanūs vafliaiPatys skaniausi lietiniai blynaiGardūs varškėčiai orkaitėjeNaminis sushi su lašišaKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!