Kaip iškepti bulvinius blynus su mėsa?
Bulvinius blynus su mėsa paruošti labai paprasta. Bulvės nuvalomos ir sutarkuojamos kartu su svogūnu arba česnaku. Dedami kiaušiniai (5 vidutinėms bulvėms – 1 kiaušinis), druska, kartais dedama miltų. Viskas kruopščiai išmaišoma ir kepama svieste, kiaulienos riebaluose arba aliejuje ketaus keptuvėje.
Ingredientai:
- Bulvės – 7 vnt.;
- Svogūnas – 1 vnt.;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Kiaulienos faršas – 250 g;
- Miltai – 5 v. šaukštai;
- Druska – žiupsnelis;
- Malti pipirai – žiupsnelis.
Paruošimas:
- Susmulkiname svogūną įmaišome į kiaulienos faršą, pagardiname druska ir pipirais.
- Sutarkuojame bulves. Į bulvių tarkį įmaišome vieno kiaušinio plakinį, pagardiname druska ir pipirais, taip pat įmaišome 5 v. šaukštus miltų.
- Dedame keptuvę ant kaitros, apšlakstome aliejumi ir šaukštu dedame bulvių tarkių tešlos (suformuojame apvalainą blyną keptuvėje), ant šio blyno – mažesnį (skersmeniu) mėsos sluoksnį ir galop ant viršaus dar sluoksnį bulvių tarkių tešlos. Apkepame vieną pusę šio trisluoksnio blyno, tuomet atsargiai apverčiame ir apkepame kitą pusę (po 4-5 min.).
Valgome su grietine arba spirgučių padažu. Gero apetito! P.S. tai porcija dviems ar trims asmenims (iškepėme 6 blynus su mėsa).
Gaminimas
Kaip gaminti lietinių tešlą, galite rasti šiame įraše: Lietinių blynų receptas
Kad išvengtumėte netikėtumų gaminant tešlą, taip pat rekomenduoju paskaityti apie tai, ką aš asmeniškai atradau, kol išmokau gaminti tobulą lietinių tešlą: Patarimai
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Tada įdėkite faršą, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir kepkite, pamaišant, kol mėsa iškeps. Kepimo pabaigoje suberkite svogūnų laiškus.
Ant lietinio dėkite mėsos įdaro ir susukite.
Prieš patiekiant keptuvėje įkaitinu aliejų. Apkepinu lietinius, kol gražiai apskrus.
Tradiciniai bulviniai blynai
Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių. Jeigu norite kiek kitokios konsistencijos blynų – į masę įmaišykite varškės arba šviesaus sūrio (kaip “Edamo“, “Gouda“ ar pan.) Bulvinių blynų su sūriu receptą rasite paspaudę čia .
Žinoma, blynų masę paruošite per kelias minutes, jei turite bulvių tarkavimo mašiną, tačiau jei tokios neturite naudokite pačią smulkiausią tarką, skirtą sutarkuoti daržoves iki piure masės.
Reikės:
6 vidutinio dydžio bulvių
1 vidutinio dydžio svogūno
2/3 arb. š. druskos
1/3 arb. š. juodųjų pipirų
1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina)
saulėgrąžų aliejaus kepimui
>> Blynus patiekite su grietine, dar galite užbarstyti bulvių prieskoniais.
>> Blynai skanūs ir šalti.
Jums taip pat gali patikti:
Dalintis:
Kaip Įkeliama.
Bulviniai blynai su vištiena
Greitai paruošiami ir skanūs bulviniai blynai su vištiena gali tapti mėgstamu patiekalu ir dažnu svečiu ant Jūsų stalo 😉
Puikiai tiks pietums ar greitai vakarienei (aišku, bulves geriau sutarkuoti virtuviniu kombainu, o ne rankomis). Galima juos vadinti blynais, galima vadinti bulviniais blynais su vištiena – šito esmė niekaip nesikeičia, o receptas tikrai paprastas ir labai skanus!
Ingredientai:
Paruošimas:
- Vištienos filė nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Bulves nuplaukite, nuvalykite ir sutarkuokite stambia tarka. Kartu su bulvėmis sutarkuokite nedidelį svogūną, kad bulvių masė nepatamsėtų.
- Sudėkite vištienos filė į bulves.
- Taip pat į bulves sudėkite: susmulkinta česnaką, krapus, majonezą, kiaušinius, druską ir šviežiai maltų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
- Dedame krakmolą. Ir vėl gerai išmaišome. Tešla bulviniams blynams paruošta.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Bulvių masę sudedame blynelių pavidalu.
- Kepame bulvinius blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
- Iškeptus bulvinius blynus su vištiena, dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Patiekite su grietine ir skanaukite. Tai skanu, būtinai paragaukite!
Bulviniai blynai su mėsa
Bulviniai blynai su mėsa – labai skanus ir sotus patiekalas, kuris gali suteikti mums energijos ilgam, ypač jei patiekiame su grietine. Kokie skanūs šie bulviniai blynai įdaryti mėsa! Pavalgius tokių sočių blynų, alkio jausmas išnyksta ilgam.
Komentarai (52)
- egiux 2017-02-06 20:00
skanu tikrai - nas 2015-03-06 19:10
Kodėl bulvių tarkiai taip spraigo? :o - leovytas 2015-01-18 11:51
Tai "Kedainiu blynai" - nijole 2015-01-07 20:39
mmmm skanumelis jau isbandyta - lija 2014-03-11 11:29
skanu buna,kai bulves tarkuoji su burokine trintuve.Tik reiktu pasirinkti tokia smulkesne. tai padeda,kai skubi.Greiciau nei tarkuojant su smulkia kad ir elektrine trintuve.O šeip šiuos blynus kepu jau seniai ir labai skanus buna :)
as paskutiniu metu siuos blynus kepu su pakepintu farsu,o ne su zaliu,daug greiciau iskepa ir taip pat labai skanu :)
oioioioi apsiseilijau ,begu bandyti kept :bravo:
mano labai labai skanus gavosi :))) visi laimingi ir sotus :)) ir reikalauja dar ir dar :)
pati dar nebandziau,tik pas drauge valgiau,laaaaaaabai skanu,super! :super: :super:
Smagu kai įdedama tokių receptų :) katik išbandžiau ir aš, tik torkavau su elektrine mašina ir šiektiek nupyliau susidariusią sunką, dėjau du kiaušinius ir pora šaukštų miltų. Visi skaniai pavalgėme :)
