Bulviniai blynai: kaip iškepti pačius skaniausius? Net 9 gardūs receptai
Nors atrodo, kad bulviniams blynams iškepti reikia vos kelių ingredientų, tačiau kiekvieno šeimininko blynai yra vis kitokie, o skirtingų receptų ir gaminimo būdų daugybė. Bet tikriausiai visiems skaniausi močiutės kepti bulviniai blynai, nukeliantys į vaikystę. Tad šiame straipsnyje dalinamės patarimais, kurie padės iškepti skaniausius blynus iš bulvių ir pateikiame gardžius jų receptus.
Kaip iškepti bulvinius blynus su mėsa?
Bulvinius blynus su mėsa paruošti labai paprasta. Bulvės nuvalomos ir sutarkuojamos kartu su svogūnu arba česnaku. Dedami kiaušiniai (5 vidutinėms bulvėms – 1 kiaušinis), druska, kartais dedama miltų. Viskas kruopščiai išmaišoma ir kepama svieste, kiaulienos riebaluose arba aliejuje ketaus keptuvėje.
Ingredientai:
- Bulvės – 7 vnt.;
- Svogūnas – 1 vnt.;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Kiaulienos faršas – 250 g;
- Miltai – 5 v. šaukštai;
- Druska – žiupsnelis;
- Malti pipirai – žiupsnelis.
Paruošimas:
- Susmulkiname svogūną įmaišome į kiaulienos faršą, pagardiname druska ir pipirais.
- Sutarkuojame bulves. Į bulvių tarkį įmaišome vieno kiaušinio plakinį, pagardiname druska ir pipirais, taip pat įmaišome 5 v. šaukštus miltų.
- Dedame keptuvę ant kaitros, apšlakstome aliejumi ir šaukštu dedame bulvių tarkių tešlos (suformuojame apvalainą blyną keptuvėje), ant šio blyno – mažesnį (skersmeniu) mėsos sluoksnį ir galop ant viršaus dar sluoksnį bulvių tarkių tešlos. Apkepame vieną pusę šio trisluoksnio blyno, tuomet atsargiai apverčiame ir apkepame kitą pusę (po 4-5 min.).
Valgome su grietine arba spirgučių padažu. Gero apetito! P.S. tai porcija dviems ar trims asmenims (iškepėme 6 blynus su mėsa).

Komentarų: 25 Pridėkite savo
Just Brittany Moments parašė:Mm this sounds and looks so good! Patinka Paspaudė "Patinka": 2 asmenimslithuanianintheusa parašė:Thanks Brittany! 🙂 And they taste reaaaally great 🙂 Very similar like hashbrows 😉 Patinka Paspaudė "Patinka": 1 person
Megala parašė:So inviting! Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personLili parašė:Yum yum! Very tempting… Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personlithuanianintheusa parašė:Thanks Lili! 🙂 Patinka PatinkaBath Of Colours parašė:Oh my god I need to try this Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personlithuanianintheusa parašė:I guarantee you’ll love it :)) Patinka PatinkaAtgalinis pranešimas: Lithuanian Pasta (Skryliai) / Skryliai – Lithuanian in the USAAtgalinis pranešimas: Buckwheat Fritters / Grikių kepsneliai – Lithuanian in the USAheyem810 parašė:lithuanianintheusa parašė:Hey there! I’m so happy you liked them 🙂 Get used to potatoes, we looooove them in Lithuania, lol 😀 Good luck learning the language and let me know if you have any questions about the recipes or Lithuania in general 🙂 Patinka Patinka
waywardbard parašė:Which kind of potatoes is best? Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personlithuanianintheusa parašė:Hi there! I usually use Russet or Yellow potatoes 🙂 The more starch potato has – the better. Patinka Patinka
waywardbard parašė:I thought that might be so. Seems like the majority is done with the russets lol. Patinka Paspaudė "Patinka": 1 person
lithuanianintheusa parašė:Yes, since they have more starch 🙂 Patinka PatinkaB Pupalaikis parašė:Just like my mother used to make. Patinka Paspaudė "Patinka": 1 personlithuanianintheusa parašė:I’m glad you found this recipe! 🙂 Patinka PatinkaAtgalinis pranešimas: Best Lithuanian Food You Should Try: A Local’s Guide - Two Sides BlogasParašykite komentarą Atšaukti atsakymą
paieška / search:
Receptai / Recipes
- Amerikietiška virtuvė/American Kitchen (65)
- Avinžirniai/Chickpeas (6)
- Bandelės/Buns (4)
- Blynai/Pancakes/Crepes (23)
- Bulvių patiekalai/Potato dishes (27)
- Desertai/Desserts (33)
- Grikiai/Buckwheat (2)
- Grybai/Mushrooms (9)
- Gėrimai/Drinks (5)
- Ispaniška virtuvė/Spanish Kitchen (52)
- Jautiena/Beef (19)
- Kalakutiena/Turkey (3)
- Keksiukai/Cupcakes (14)
- Kepsniai/Steaks (15)
- Kiauliena/Pork (31)
- Krevetės/Shrimps (12)
- Kuskusas/Couscous (2)
- Ledai/Ice cream (5)
- Lietuviška virtuvė/Lithuanian Kitchen (97)
- Lotynų Amerikos virtuvė/Latin American Kitchen (56)
- Makaronai/Pasta (18)
- Padažai/Sauces/Salsas/Dips (20)
- Pupelės/Beans (11)
- Pusryčiai/Breakfast (34)
- Pyragai/Pies (56)
- Pyragėliai/Pastries (15)
- Ryžiai/Rice (16)
- Salotos/Salads (40)
- Sausainiai/Cookies (25)
- Sluoksniuota tešla/Puff Pastry (8)
- Spurgos/Donuts (1)
- Sriubos/Soups (24)
- Sumuštiniai/Sandwiches (5)
- Tortai/Cakes (36)
- Troškiniai/Stews (28)
- Uncategorized (3)
- Užkandžiai/Snacks (75)
- Užkepėlės/Casseroles (8)
- Užtepėlės/Spreads (4)
- Vafliai/Waffles (5)
- Varškė/Curd cheese (19)
- Vegetariška/Vegetarian (148)
- Virtinukai/Dumplings (8)
- Vištiena/Chicken (60)
- Šokoladas/Chocolate (26)
- Žuvis/Fish (52)

Ingredients
- Potatoes
- Onion
- Egg
- Salt
- Black pepper
- Pork & Beef mince meat
- Sour cream
- Bring the temperature of the kamado grill to 180-200°C, using heat deflectors.
- Place small cast iron pans in the grill without oil and let them heat up. Then pour vegetable oil into the pans so it covers the base with about 2-3 mm depth.
- Grate the potatoes using an electric food processor or by hand with a box grater (be careful of your knuckles, as they can get sore if cut).
- Once the potatoes are grated, add salt, black pepper, and one or two eggs, then mix everything well with a spoon.
- When the oil is hot, add 2 tablespoons of the potato mixture at a time into each pan, flattening it out. Top with a thin meat patty and cover the meat with another 2 tablespoons of the potato mixture.
- Fry each side for 10-15 minutes.
- It is easier to flip the pancakes using a narrow spatula and a fork.
- Serve with sour cream on the side or on top.
- Enjoy!
*** Use only quality charcoal that does not emit ANY SMOKE. Any food cooked with bad quality charcoal will have an unpleasant smell and taste.

Bulviniai blynai su lašiša
Bulvinius blynus galime tiekti tiesiog su grietine ar grietinės padažu. Tačiau ar bandėte juos patiekiant pagardinti sūdytos lašišos gabalėliais? Tokie blynai ne tik dar skanesni, bet ir atrodo daug gražiau lėkštėje.
Ingredientai:
Gaminimas:
- Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite.
- Į tarkius įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
- Gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kepkite bulvinius blynus.
- Kol kepa blynai, jogurtą sumaišykite su smulkintais krapais ir smulkiai tarkuotu česnaku.
- Iškeptus blynus patiekite su jogurto padažu ir lašišos gabalėliais.
