pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulviniai Blynai su Mėsa pagal Beatos Receptą

Orkaitėje kepti bulviniai blynai su varške

Išsisaugokite:

Taip jau gavosi, kad šiandien nemažai laiko praleidome lauke. Po ypač smagaus pasitaškymo balose lyjant lietui namo grįžome labai alkani, tad norėjosi, kad bemėsio pirmadienio vakarienė būtų greita ir soti. Orkaitėje kepti bulviniai blynai su varške gavosi tokie skanūs, kad tiesiog akimirksniu dingo iš valgytojų lėkščių.

12 tokių blynų kaip nuotraukoje paruošti reikės:

4 vidutinio dydžio šviežių bulvių

1 didelio kiaušinio

2 valgomųjų šaukštų manų kruopų

1 galvutės svogūno

Varškės įdarui:

Šiek tiek smulkintų krapų ir svogūnų laiškų

Druskos pagal skonį

Bulviniai blynai su vištiena

Greitai paruošiami ir skanūs bulviniai blynai su vištiena gali tapti mėgstamu patiekalu ir dažnu svečiu ant Jūsų stalo 😉

Puikiai tiks pietums ar greitai vakarienei (aišku, bulves geriau sutarkuoti virtuviniu kombainu, o ne rankomis). Galima juos vadinti blynais, galima vadinti bulviniais blynais su vištiena – šito esmė niekaip nesikeičia, o receptas tikrai paprastas ir labai skanus!

Ingredientai:

Paruošimas:

  1. Vištienos filė nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Bulves nuplaukite, nuvalykite ir sutarkuokite stambia tarka. Kartu su bulvėmis sutarkuokite nedidelį svogūną, kad bulvių masė nepatamsėtų.
  3. Sudėkite vištienos filė į bulves.
  4. Taip pat į bulves sudėkite: susmulkinta česnaką, krapus, majonezą, kiaušinius, druską ir šviežiai maltų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
  5. Dedame krakmolą. Ir vėl gerai išmaišome. Tešla bulviniams blynams paruošta.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Bulvių masę sudedame blynelių pavidalu.
  7. Kepame bulvinius blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
  8. Iškeptus bulvinius blynus su vištiena, dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.

Patiekite su grietine ir skanaukite. Tai skanu, būtinai paragaukite!

Traditional Potato Pancakes / Tradiciniai bulviniai blynai

This is one of the easiest recipes to make the potato pancakes. Most of Lithuanians make potato pancakes according to this recipe. At least in this way potato pancakes were made in my grandparents and my mother’s house. Of course, the recipe can be adapted according to everyone’s taste – the ones who like more vegetables can add carrot and zucchini. If you want more flavors – add garlic, dil or parsley. If you prefer a slightly different consistency of pancakes – add the curd cheese or light cheese (like Edam, Gouda, etc.) into the mass. How to make potato pancakes with cheese you’ll find the recipe here .

Of course, the potato pancake mass can be prepared in a few minutes if you have an electric potato grater. But if you don’t have it, then use the grater with outward protruding holes with spiky edges on all sides.

Ingredients:

6 medium-sized potatoes

1 medium-sized onion

1/3 tsp. black pepper

1 tsp. lemon juice (optional)

sunflower oil frying

  1. Peel the onion, dice it.
  2. Peel the potatoes, grate them using the smallest grater (the one which has utward protruding holes with spiky edges on all sides ) or an electric potato grater. Put the potato mass into a sieve ant let it drain a bit, then place the mass in a larger bowl, add the egg, diced onion, lemon juice (if using), salt, pepper and mix well.
  3. Preheat a couple of tablespoons of oil in a pan over a medium heat. Put 1 tbsp. of potato mass for each pancake and fry them on both sides, until they get a nice golden color. In this way make all the pancakes. Enjoy!

>> Serve the pancakes with sour cream. If you like sprinkle with some potato seasoning.

>> Cold pancakes are also delicious.

You might also like:

Žemaičių blynai su vištiena ir pievagrybiais

1 kg virtų bulvių1 kiaušinis100-150 g miltų300 g vištienos šlaunelių1 svogūnasPusė poro6 pievagrybiaiPusė nedidelio moliūgoDruskosJuodųjų pipirųSauja čiobrelių lapeliųTruputis malto muskato riešutoDžiūvėsėlių blynams apvolioti

Išverdame bulves ir jas atvėsiname.

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną. Ten suberiame ir pusžiedžiais supjaustytą porą, smulkintus pievagrybius ir maišydami kepame, kol švelniai apskrus ir suminkštės.

Reklama41011

Įdarą sumalame elektriniu trintuvu arba sumalame mėsmale iki rupios, bet vientisos masės. Išimame ir paliekame trumpam atvėsti.

Gaminame žemaičių blynų tešlą. Dirbant su virtomis bulvėmis labai svarbu tešlos nepermaišyti, su ja ilgai nežaisti ir judinti tik tiek, kiek būtina, kad įsimaišytų miltai. Mėsmale arba bulvių trintuve sumalame bulves. Į jas įmušame kiaušinį, beriame druskos, išmaišome. Beriame miltų ir vėl lengvai išmaišome, kol beveik visi miltai įsimaišys (keletas nedidelių gumulėlių gali likti, svarbu tešlos nepermaišyt).

Blynelius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio lydyto sviesto ar aliejaus. Nekepame pernelyg kaitriai, kad nesudegtų. Viena pusė keps apie 3-4 minutes. Patiekiame su gardžiaja lietuviška grietine.

Tradiciniai bulviniai blynai

Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių. Jeigu norite kiek kitokios konsistencijos blynų – į masę įmaišykite varškės arba šviesaus sūrio (kaip “Edamo“, “Gouda“ ar pan.) Bulvinių blynų su sūriu receptą rasite paspaudę čia .

Žinoma, blynų masę paruošite per kelias minutes, jei turite bulvių tarkavimo mašiną, tačiau jei tokios neturite naudokite pačią smulkiausią tarką, skirtą sutarkuoti daržoves iki piure masės.

Reikės:

6 vidutinio dydžio bulvių

1 vidutinio dydžio svogūno

2/3 arb. š. druskos

1/3 arb. š. juodųjų pipirų

1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina)

saulėgrąžų aliejaus kepimui

>> Blynus patiekite su grietine, dar galite užbarstyti bulvių prieskoniais.

>> Blynai skanūs ir šalti.

Jums taip pat gali patikti:

Dalintis:

Kaip Įkeliama.

Bulviniai blynai!

Įtarkuojame ar smulkiai supjaustome ir įmaišome į tarkius svogūną.

Įmušame kiaušinius, beriame vegetos, viską išmaišome ir kepame aliejuje apversdami, kad abi pusės gražiai apskrustų.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003Komentaraifrozzenn parašė:

Sakysit kritikuot lengviausia… Jei recepte yra zodis „vegeta” tai jau nebe receptas. Negalima sitaip tyciotis is maisto, gadinant pastaraji „vegeta”.

frozzenn parašė:

Sakysit kritikuot lengviausia… Jei recepte yra zodis „vegeta” tai jau nebe receptas. Negalima sitaip tyciotis is maisto, gadinant pastaraji „vegeta”.

Padazas parašė:

Sveiki, tarkuoti blynai mano megstamiausi 🙂 tik be svoguno as visad itarkuoju morka (del spalvos) ir padaza darau is varskes 🙂 varske, kefyras ir grietine, o jei kefyro ner tada pienas, isidet druskytes, galima kas megsta krapu. be galo skanu 🙂 plius jei norit pietauti karaliskai prie sio derinio labai tinka lasisa :))

mama parašė:Jolanta parašė:Niam naimmmmm….. 🙂Rita B parašė:taigi vegetoj E621 yra, ar taip?Rita B parašė:taigi vegetoj E621 yra, ar taip?Vygis parašė:

Viskas gerai, bet… VEGETA. 🙂 Pasiutote, merginos… Atminkite: visada „budintis ir visa gelbėjantis” prieskonių mišinys yra druska ir juodieji pipirai, ypač šviežiai malti. Jeigu yra tiek – daugiau galima ir nenorėti. Paskui jau prasideda ” aukštasis skonių pilotažas”…:)

Inga parašė:

Vietoj svoguno susmulkinta cesnaka, vietoj vegetos dziovintu zoleliu(tipo ciobreliaiar meirunas ar salieras), pipiru, pora kiausiniu, kepti aliejuje, o druska pabarstyti tik jau ant iskeptu blynu virsaus. Pamatysit kaip skanu:)

Ginte parašė:Neringa parašė:

O jūs pabanykite nedėti kiaušinių visai 🙂 Iš prieskonių – tik svogūnas ir druska 🙂 Super gaunas 🙂 Ir paragaukite su mėlynių uogiene – žemaitiškai 🙂

Dovile parašė:Laura parašė:

Kas per širšalynas dėl tos vegetos… Kiekvienas renkasi tai, kas jam yra priimtiniausia, tad norit – naudokit, norit – ne.

Meda parašė:

As perku vegeta natura ( ten raso,kad be e621). O del recepto tai dabar blynai ka tik iskepti ir isejo labai skanus 😀 komentatoriai, man kai receptas yra nepriimtinas,as ieskau kito,o ne komentuoju ji ikelusi zmogu.