Sausas brandinimas – ypatingas mėsos fermentavimo procesas
„Norfos“ parduotuvėse parduodama Lietuvos ūkininkų užauginta mėsinių veislių galvijų – limuzinų, angusų, šarolių, sementalių – mėsa. Geriausios jautienos dalys – išpjova, nugarinė ir antrekotas – sausai brandinamos parduotuvėse įrengtose brandinimo spintose, kur laikomos 21 dieną. „Vykstanti fermentacija suardo baltymus, tarpraumeninį audinį, suteikia jautienai subtilų skonį ir suminkština mėsą“, – sako D.Bartošius.
Brandintos jautienos paruošimas NORFOJE / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.Brandintos jautienos steikas
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos antrekotas receptai” rasta receptų 1000Jautienos antrekotas ir balta žuvis su pavasariškomis salotomis
Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji
Soti, kvapni ir sušildanti čili sriuba pagal klasikinį receptą. Šis patiekalas patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima koreguoti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą.
Nostalgiškasis jautienos befstrogenas pagal senųjų laikų receptą
Skanutėlis jautienos befstrogenas toks, kokį jį ragaudavome vaikystėje valgyklose. Kvapnus, sotus ir su ypatingu padažu. Tiesiog tobulai skanu su bulvių koše ir marinuotais burokėliais ar raugintais kopūstais.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Gera virtuvė
Pjaustytas kepsnys su grietinėlės ir pelėsinio sūrio padažu
D.Bartošius primena, kad sausai brandintą jautieną galima kepti iš karto, jos nereikia marinuoti. Tik prieš kepant mėsą svarbu ją išimti iš šaldytuvo ir pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje, kad sušiltų. Taip pat šios mėsos nereikia nuplauti vandeniu, pakanka nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
Brandintos jautienos paruošimas NORFOJE / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.Mėsos kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo rezultato: vidutinis kepimo laikas 3–4 minutės. Jei pageidaujate kepsnio „su krauju“, pakaks kiekvieną pusę pakepti po 2,5 min. Jei mėgstate gerai iškepta, prireiks 6 min.
