Vištienos krūtinėlė kepta su grybais
Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!
Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.
Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai
Autorius apie receptą: Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje temperatūroje, bet gana neilgai. Būtent taip paruošta vištiena man yra pati pačiausia! (. daugiau) (. mažiau) Elvyra
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 2
Minkšta ir sultinga vištos krūtinėlė: 5 patarimai ir receptų rinkinys
Vištos krūtinėlę dažnas mėgsta dėl vertingų maistinių savybių ir lengvo paruošimo. Švelnus skonis taip pat leidžia šią paukštienos dalį derinti su įvairiausiais ingredientais ir atrasti daugybę skirtingų patiekalų. Tačiau jokia paslaptis, jog ši mėsa greitai praranda drėgmę, tad neretai pagaminta ji tampa kieta ir sausa.
Šaltinis:Vištos krūtinėlių kepsniai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąPranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi penkiais patarimais, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę namuose.
Patarimas Nr. 1: palaikykite sūdytame vandenyje
Maisto ekspertė pataria prieš gaminant vištieną šiek tiek palaikyti vandenyje. „Pripildykite indą vėsaus vandens, pasūdykite ir įmerkite vištienos krūtinėlę bei palaikykite iki pusvalandžio. Šis metodas padės ilgiau išlaikyti jos drėgmę“, – sako V.Juodkazienė.
Taip pat neskubėkite mėsos marinuoti tik išėmę iš šaldytuvo – prieskonius ji lengviau įsisavins keliolika minučių pabuvusi kambario temperatūroje.
Patarimas Nr. 2: neatsisakykite marinato
Įtrynimas prieskonias ir marinavimas, pasak maisto ekspertės, yra labai svarbus etapas, kurio nederėtų praleisti. „Marinatas ne tik suteikia ypatingo skonio, bet ir veikia kaip apsauginis sluoksnis, sulaikantis mėsos sultis jos viduje. Marinuoti patarčiau bent valandą, o jei neskubate – galima ir per naktį“, – sako V.Juodkazienė.
Vištienos marinatui itin tinka jogurtas, sojos padažas, česnakas, taip pat įvairūs prieskoniai – ciberžolė, čiobrelis, saldžioji paprika, imbieras, rozmarinas, kalendra, įvairūs pipirai.
Vida Press nuotr./Marinuojama vištienaPatarimas Nr. 3: riebalai – būtini
Kepant liesą mėsą būtina naudoti riebalus – jie suteikia jai minkštumo ir drėgnumo. Pasak maisto žinovės, galima rinktis švelnaus skonio kokosų aliejų, ypač tinkantį gaminant rytietiškos virtuvės patiekalus ir suteikiantį ypatingą aromatą. Taip pat dažnai naudojamas aukštoje temperatūroje nedegantis lydytas sviestas (angl. ghee) ar tradicinis saulėgrąžų aliejus.

Kodėl šis vištienos krūtinėlės orkaitėje receptas?
- Be vargo paruošiama. Kaip jau minėjau, sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu yra tikras išsigelbėjimas neturint laiko ar tingint gaminti, bet vis tiek norint šviežio ir sveiko patiekalo. Šiame recepte reikės vos per kelias minutes suplakti padažą, juo pamarinuoti vištieną ir trumpam ją palikti šaldytuve. Kai marinatas įsigers į vištieną, ją iškepti orkaitėje ir patiekti su mėgstamais garnyrais. Viskas! Tai neužtruks ilgiau nei 30 minučių, o kol vištienos filė orkaitėje keps, galėsite pasigaminti kitą maistą (garnyrus arba, pavyzdžiui, avižas per naktį pusryčiams) ar atlikti kitus darbus. Be to, kadangi jai iškepti reikia tik kepimo skardos, virtuvę susitvarkysite kur kas greičiau.
- Tinka prie įvairių garnyrų. Vištienos kepsniai orkaitėje puikiai dera su įvairiais angliavandenių šaltiniais, todėl kaskart patiekalas gali įgauti visiškai kitą skonį. Taip pat, norėdami dar mažiau vargti, likusius garnyrus galite kepti kartu su vištiena orkaitėje. Mano mėgstamiausias derinys: kepta vištienos krūtinėlė orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis!
- Daug baltymų, bet mažai kalorijų. Vištiena orkaitėje – tobulas pasirinkimas siekiantiems numesti ar palaikyti svorį. Ji turi daugybę baltymų (net 23 gramus 100 g produkto), tačiau pasižymi itin mažu kaloringu. Net ir valgant ją su alyvuogių aliejumi apšlakstytomis bulvėmis ir daržovėmis, patiekalas neviršys 500 kalorijų. Jeigu norite dar labiau sumažinti valgio kalorijų kiekį, galite rinktis mažiau kaloringus garnyrus, pavyzdžiui, ryžius.

Vištienos krūtinėle orkaitėje: DUK
Kiek laiko kepti vištieną orkaitėje?
Vištienos filė orkaitėje įkaitintoje iki 200°C kepa apie 20 minučių. Todėl po 20 minučių patikrinkite, ar ji jau iškepusi. Jeigu įsmeigus šakutę, teka skaidrios, baltos, o ne rožinės sultys arba jos vidinė temperatūra pasiekusi 75°C, vištieną galima ištraukti iš orkaitės. Jei iš vištienos bėgančios sultys yra šiek tiek rausvos, ji greičiausiai dar neiškepusi.
Kaip marinuoti vištienos krūtinėlę kepimui orkaitėje?
Prieš pradedant kepti vištienos krūtinėlę orkaitėje su citrininiu padažu, ją reikia pamarinuoti bent 30 minučių. Tiesa, nemarinuokite ilgiau kaip 4 valandas, kad marinate esanti rūgštis nepradėtų skaidyti vištienos baltymų, suteikdama jai nemalonią tekstūrą.
Ar galiu išsikepti vištienos krūtinėlę keptuvėje?
Taip, vištienos krūtinėlę galite išsikepti ir keptuvėje. Tokiu atveju kepkite ją 8–10 minučių ant vidutinės ugnies, o po kelių minučių apverskite.
Su kuo geriausia valgyti vištienos citrininiame padaže?
Ši sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje puikiai dera su įvairiais garnyrais: bulvėmis (mano mėgstamiausias pasirinkimas – vištiena su bulvėmis orkaitėje), ryžiais ar brokolių arba žiedinių kopūstų ryžiais, bolivine balanda, makaronais ar ryžių makaronais ir įvairiomis daržovėmis.
Kiek laiko galima laikyti keptą vištienos krūtinėlę šaldytuve arba šaldiklyje?
Gerai uždengta vištienos krūtinėlė šaldytuve gali būti laikoma iki 5 dienų. Ją taip pat galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Kaip kepti vištienos krūtinėlę orkaitėje – 3 žingsniai
Du pagrindiniai būdai, kaip pagardinti orkaitėje keptas vištienos krūtinėlėmis, yra sausi įtrynimai ir marinatai. Jūs, vaikinai, esate visiškai apsėsti mūsų 6 vištienos marinatų receptų įrašo, todėl buvo pagaminti 6 šiame įraše esantys keptos vištienos krūtinėlės receptai. Toliau išskaidykime abu metodus.
- Sausi trinaduokite vištienos krūtinėlės skonio užpilą kitu būdu. Vištienos sausainiai įtrynimai ir vištienos prieskoniai tikrai suteikia jūsų vištienos išorės skonio, o skonis paprastai yra gana stiprus. Sausas trynimas gali padėti suteikti tekstūros ir kartais net plutos!
- Marinataiiš esmės yra kaip skonio vonia vištienos krūtinėlėms, paprastai gaminamoms iš aliejaus, prieskonių, citrusinių vaisių ir kitų skonių. Marinatai užpila visą vištienos krūtinėlę, paliekant ją drėgną ir sultingą. Marinuokite vištieną mažiausiai 30 minučių arba, kad rezultatai būtų geriausi, 2–4 valandas.
Siūlome naudoti maždaug 1/2 puodelio marinato 1–1,5 svaro. vištienos krūtinėlių.
Vienam kilogramui vištienos krūtinėlės naudokite 1–3 šaukštus sauso įtrinimo. Vienas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra druskos kiekis sausame įtrynime. Per daug druskos niekada nėra gerai.
Daugiau skonio idėjų!
Trūksta laiko ir ingredientų? Užsukite į parduotuvę ir nusipirkite parduotuvėje įsigytą salotų padažą, pavyzdžiui, itališką ar prancūzišką, ir naudokite jį kaip marinatą orkaitėje keptoms vištienos krūtinėlėms!
Kepkite 1 svarą vištienos krūtinėlės 375ºF temperatūroje 20–25 minutes. Jūs žinote, kad jūsų vištiena baigta, kai vidinė temperatūra yra nuo 160 ºF iki 165 ºF.
Moksliškiausias būdas sužinoti, ar jūsų vištienos krūtinėlė yra paruošta, yra naudoti mėsos termometrą. Įkiškite termometrą iki pusės storiausios vištienos krūtinėlės dalies ir išmatuokite temperatūrą. Jis turėtų matuoti bent 160ºF–165ºF. kad būtų saugu valgyti. (USDA)
Nėra mėsos termometro? Jūsų vištienos krūtinėlė turi būti balta ir tvirta liesti. Rekomenduojame perpjauti storiausią krūties vietą ir paspausti ją pirštu.

