pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trupininis pyragas su kokoso drožlėmis: gardus receptas

Šis receptas puikiai tiks norintiems pasigaminti skanų ir ne per daug sudėtingą desertą. Trupininis pyragas su kokoso drožlėmis - puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek šventėms.

Ingredientai

Tešlai:

  • Kvietiniai miltai: 500 gramų
  • Kepinių margarinas: 220 gramų (arba sviestas)
  • Kiaušiniai: 1
  • Grietinė: 2 valgomieji šaukštai
  • Druska

Taip pat prireiks:

  • Saldintas kondensuotas pienas: 1 skardinė
  • Kokosų drožlės: 3-4 valgomieji šaukštai
  • Citrina: 0,5

Gaminimo eiga

  1. Pradžioje miltus persijok tiesiai į didelį dubenį. Tada berk šiek tiek druskos.
  2. Kambario temperatūros sviestą kubeliais sudėk į miltus ir rankomis jį įtrink į juos, kad neliktų didesnių gumuliukų.
  3. Tuomet dėk kiaušinį ir porą šaukštų grietinės. Rankomis išminkyk tešlą. Tešla pirmiausia atrodys itin kieta, bet po to išsiminkys. Minkyk maždaug 10-15 minučių.
  4. Pasiruoštą tešlą dėk į šaldymo kamerą ir šaldyk maždaug 30-40 minučių, kad tešla būtų ganėtinai kieta, kad ją būtų įmanoma tarkuoti stambia tarka.
  5. Kepimo skardą išklok su kepimo popieriumi ir ant jos vienu sluoksniu tarkuok tešlą.
  6. Į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros, dėk tešlos trupinius ir kepk juos maždaug 5 minutes. Iškeptus sudėk į dubenį.
  7. Į kepimo skardą vėl tarkuok tešlą ir kepk trupinius. Tą patį kartok keletą kartų, kol iškepsi pakankamai trupinių.
  8. Tuomet į dubenį su iškeptais trupiniais pilk kondensuotą pieną, sudėk kokoso drožles, įspausk sultis iš pusės citrinos ir šaukštu gerai išmaišyk.
  9. Ant maistinės plėvelės sudėk pasiruošto pyrago masę, suformuok stačiakampio formos pyragą ir suvyniok.
  10. Pyragą privalu suslėgti - uždėk ant jo pjaustymo lentelę ir paslėk kokiu sunkiu daiktu.
  11. Idealiausia pyragą būtų įdėti į šaldytuvą ir laikyti ten per visą naktį.
  12. Sustingusį pyragą supjaustyk ir patiek.

Alternatyvus trupininio pyrago receptas su abrikosais

Jei norite išbandyti kitokį trupininio pyrago variantą, siūlome receptą su abrikosais. Šis pyragas puikiai tiks tiems, kurie mėgsta saldžius ir aromatingus desertus.

Reikės:

Tešlai:

  • 300 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • Druskos

Įdarui:

  • 400 g abrikosų džemo
  • Saujos džiovintų abrikosų
  • 600 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 1 tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimo eiga:

  1. Ant stalo išsijokite miltus, sutarkuokite sviestą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską ir trinkite, kol išeis trupiniai.
  2. Įdarui: varškę sutrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir citrinos žievele.
  3. Išmirkykite abrikosus. Į elektrinio smulkintuvo indą supilkite abrikosų džemą ir sudėkite mirkytus abrikosus. Sutrinkite taip, kad liktų abrikosų gabalėlių.
  4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite pusę paruoštų trupinių, supilkite džemą, paruoštą varškę ir užberkite likusius trupinius.
  5. Dėkite kepti į iki 175 °C įkaitintą orkaitę.

Veganinis trupininis pyragas su slyvomis

Tiems, kurie ieško veganiško varianto, siūlome trupininį pyragą su slyvomis. Šis pyragas yra ne tik skanus, bet ir sveikas.

Reikės:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 a. š. cinamono
  • 1 a. š. malto muskato
  • 0,5 a. š. druskos
  • 70 g rudojo cukraus (arba balto)
  • 125 g augalinio sviesto arba margarino
  • 45 ml šalto vandens
  • 550 g slyvų su išimtais kauliukais
  • 1,5 v. š. džiūvėsėlių (apie 12 g)

Gaminimo eiga:

  1. Kepimo skardos apatinę dalį išklokite kepimo popieriumi. Šiame recepte naudojama 18 cm skersmens skarda su nuimamais kraštais. Kepimo popierių uždėkite nuėmus skardos kraštus ir tuomet jį prispaudžiant uždėkite kraštus atgal. Visą kepimo skardą (dugną ir kraštus) ištepkite kokosų aliejumi arba augaliniu sviestu/margarinu. Tuomet ją įdėkite į šaldytuvą, kol padarysite pyrago tešlą.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus - miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, druską, cukrų. Į mišinį įdėkite sviestą/margariną (netirpdytą), vandenį. Viską gerai išminkykite.
  3. Atskirkite kiek mažiau nei pusę tešlos, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą. Išimkite skardą iš šaldytuvo. Likusią tešlą iškočiokite į apskritimą ant kepimo popieriaus ar kito pagrindo ir įdėkite į kepimo skardą (tešlos storis turėtų būti maždaug 3-4 mm). Tešla turėtų padengti visą dugną ir 3-4 cm kraštuose. Tešlą įspauskite ir išlyginkite rankomis. Tuomet ją vėl įdėkite į šaldytuvą su skarda.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite ketvirčiais (receptui slyvos svertos jau be kauliukų).
  5. Išimkite skardą su tešla iš šaldytuvo ir visą tešlos dugną padenkite džiūvėsėliais. Visą pyrago vidų užpildykite slyvomis dedant jas vertikaliai vieną šalia kitos, kol sutilps visos. Išimkite likusią tešlos dalį iš šaldytuvo ir rankomis darant iš jos mažesnius gabaliukus užbarstyti ant pyrago viršaus, kol padengs visą pyragą. Ant viršaus dar galima užbarstyti šiek tiek rudojo cukraus.
  6. Pyragą kepkite 40-45 min. Iškepus palikite pilnai atvėsti ir tik tuomet nuimkite skardos kraštus ir valgykite.

Pyrago duomenys

Pyrago tipas Paruošimo laikas Kepimo laikas Orkaitės temperatūra Porcijos
Trupininis su kokosu 35 min 1 val 175 °C 6