pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Blyneliai su mėsa ir sūriu - Skanus Receptas, Kuris Patiks Visiems

GAMINIMO EIGA

1. Virtas trintas bulves sumaišykite su tarkuotu mocarelos sūriu, tarkuotu fermentiniu sūriu, kiaušiniu, miltais druska ir pipirais. Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais ir įmaišykite į bulvių masę.
2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Semkite po šaukštą paruoštos bulvių masės ir drėgnais delnais suformuokite vidutinio dydžio paplotėlius. Kepkite juos keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus ir viduje bus iškepę.
3. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
4. Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus iki vientisos masės.
5. Šiltus blynelius patiekite su padažu, apibarstykite saujele šviežių žalumynų ir orkaitėje paskrudinto kumpio kubeliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Gal jums ir pasisekė, jei esat tie, kurie nenori valgyti tada, kai karšta, tada, kai sergat, tada, kai esat pervargę, ar tada, kai esat liūdni, susikrimtę, pilni nerimo ar skubėjimo. Aš pati tuo tarpu valgyti noriu VISADA. Vasarą, kai karšta – taip pat. Ir ne tik salotų, tikrai ne!

Blynus galima kepti su kumpiu arba be; jis čia tik mažas priedas paįvairinimui. Recepto esmė – trintos virtos bulvės (puikus būdas sunaudoti virtų bulvių likučius ir išvengti bereikalingo maisto švaistymo!) ir sūris. Būtinai, sūris! Blynai – tarp kitko, mes šeimoje juos meiliai vadiname bulviniečiais – iškepa itin minkšti, o dėl sūrio kiekvienas kąsnelis yra tąsus ir… na, žinot, ne tik pyragai tirpsta burnoje – yra ir bulvinių blynų, kurie tirpsta!

Blyneliai su maskarponės sūriu (arba rikota)

Ar Jūs valgote blynus?… Ar mėgstate juos? Ir, koks Jūsų požiūris į tokį maistą?

Jeigu patinka ieškoti naujų receptų, užmaišyti tešlą ir pamažu laukti, kol iš lėto kiekvienas blynelis apskrus ir iškeps – tai Jūs iš tų, kuriems tikrai patinka blynai! Nors tas laukimas ir stovėjimas prie viryklės nėra pats maloniausias užsiėmimas. Bet vien dėl to atsisakyti blynų, tikrai neverta.

O pačių blynų… Visa galybė! Net galva gali apsisukti! Ir tikriausiai viso gyvenimo neužtektų iškepti pagal skirtingą receptą! Sūrūs, saldūs, pikantiški, vegetariški ar net veganiški! O kur dar priedai!… Ir kiekvienas gali pasirinkti su kuo valgyti: vaisiais ir šviežiomis uogomis, daržovėmis, riešutais, sėklomis ar paprasčiausia grietine.

Tuo blynai ir nuostabūs! Ir tokie universalūs, nes kiekvieną kartą galima sukurti naują skonį. Tereikia „įjungti“ fantaziją ir skonių gausa gali nustebinti iš naujo.

Tačiau gal Jūs iš tų, kurie blynų vengia, nemėgsta ir net negali pažiūrėti į tą pusę? Miltai! Pilna miltų! O kur dar cukrus!… Ir kiti nereikalingi priedai. Juk kam valgyti kažkokią keptą tešlos masę?!… Sunkumas po tokio maisto, energijos 0, tad kaskart sau prižadate daugiau nebevalgyti TŲ BLYNŲ.

Tikiu, kad jau esat atradę savo „tobulų“ blynų receptą ir žinote kas Jums ir artimiesiems patinka. Bet bent jau aš, būsiu iš tų, kuriems blynai patinka nuo pat mažens! Ir nieko su tuo negaliu padaryti… Man patinka išbandyti naujus receptus ir ragauti. Ne visi blynai skanūs ir ne visi patinka. Bet tuo ir gerai, kad receptų tiek daug, kad kaskart turime galimybę bandyti iš naujo. Ir dar kartą surasti, dar vieną skanių blynų receptą.

Būtent tokie ir yra šie blynai! Labai skanūs ir jau laiko patikrinti. Blynų mėgėjai tikriausiai jau seniai išbandė receptą. Bet, jei Jūs dar tik ieškote – tai šie blynai puikus pasirinkimas!

Blyneliai su sūriu, kiaušiniu ir špinatais

Blyneliai tai patiekalas, tinkamas ir saldumynų megėjams, ir pikantiškesnius skonius mėgstantiems. Jie dar vadinami crêpes ar galletes – priklausomai nuo įdaro ir keleto techninių niuansų.

Juos galima ruošti su šokolado, riešutų kremo, vaisių, uogienių įdarais ar įdaryti mėsa, kumpiu, žinoma, sūriu, kiaušiniu, gardinti žolelėmis, salsa ar kuo tik dar sugalvosite.

Kaip ir visur kitur nebijokote improvizuoti ir eksperimentuoti, nes tik tada gimsta geriausi kūriniai jūsų virtuvėje!

Tobuliems lietinių blyneliams tešlos konsistencija yra tiek pat svarbi, kiek ir pasirinkta keptuvė.

Beje, būtent gaminant šiuos blynelius su kiaušiniu viduj ir dar padarius iš grikių miltų, tuomet juos drąsiai būtų galima vadinti Galette de Bretagne. Iš kur jie ir kilę.

Blynai su sūriu ir kumpiu

Norite palepinti savo šeimą skaniu ir greitai pagaminamu patiekalu? Tada gaminkite tokius blynus. Ar jūsų šaldytuve liko gabalas sūrio ir kumpio? Iš jų galite pagaminti nuostabius blynus, kurių skonį įvertins visa šeima. Pagal šį paprastą receptą paruošti blyneliai su kumpiu ir sūriu yra pikantiški, juos galima patiekti su daržovių salotomis – ir jūsų laukia nuostabi vakarienė ant stalo. Svarbiausia blynus gerai iškepti, kad viduje nebūtų žali. Todėl nedarykite tešlos per tirštos ir nekepkite blynų ant stiprios ugnies. Taigi, paprastas ir prieinamas blynų su kumpiu ir sūriu receptas priešais jus.

Paskirtis: Receptai pusryčiams

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Mėsa

Reklama