Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų, kaip pasigaminti gardžias salotas su vištienos kepenėlėmis. Tai puikus pasirinkimas tiek jaukiai šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Receptas Nr. 1: Greitos ir Lengvos Salotos su Romaninėmis Salotomis
Vos trisdešimt minučių - ir patiekalas bus paruoštas!
Ingredientai:
- 500 g vištienos kepenėlių
- 1 a. š. druskos
- 0,5 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 400 g romaninių salotų
- 1 raudonojo svogūno
- Pundelis petražolių
- 50 g kedrų riešutų
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 0,5 a. š. kumino sėklų
- 0,5 a. š. kalendros sėklų
- 1 citrinos
Gaminimas:
- Pašalinkite kepenėlių plėveles. Į kepenėles įberkite druskos ir pipirų. Išmaišę palikite.
- Romanines salotas suplėšykite stambiais gabalais. Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais. Petražolės lapelius smulkiai supjaustykite. Išspauskite citrinos sultis.
- Sausoje keptuvėje pakepinkite riešutus, kol jie gražiai paruduos, paskui perdėkite į lėkštę. Labai stipriai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir trumpai (maždaug vieną minutę) apkepkite romanines salotas. Tada jas perdėkite į dubenį.
- Įpilkite į keptuvę aliejaus, suberkite kumino ir kalendros sėklas ir vėl stipriai įkaitinkite.
- Apkepkite vištienos kepenėles po minutę ar dvi iš kiekvienos pusės. Kepenėlės turi apkepti iš išorės, tačiau viduje likti rausvos. Paruoštas kepenėles perkelkite ant salotų. Apipilkite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
- Apibarstykite riešutais, petražolėmis ir iškart patiekite.
Receptas Nr. 2: Salotos su Balzamiko Užpilu ir Obuoliais
Ingredientai:
- 450 g vištų kepenėlių (nuplauti, nupjaustyti plėveles)
- 25 g sviesto
- 1 sauja garžgarsčių arba špinatų
- 1 sauja kedro riešutų
- 1 obuolys
- Druskos pagal skonį
- Šviežiai sumaltų juodųjų pipirų
Užpilui:
- 100 ml balzamiko acto
- 1,5 šaukštelio rudojo cukraus
- 25 g sviesto
Gaminimas:
- Salotas (arba špinatus) nuplaukite, nusausinkite, stambesnius lapelius suplėšykite.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kepenėles ir pamaišydami iškepkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Apibarstykite druska, pipirais.
- Pagaminkite užpilą: supilkite į troškintuvą balzamiko actą, pusę nugarinkite. Tada suberkite cukrų, sudėkite sviestą ir dar 2 - 3 minutes pakaitinkite, ir turėsite pikantišką užpilą salotoms.
- Sudėkite į dubenį kepenėles, obuolio skilteles, salotų lapus, smulkintus krapus, pagal skonį įberkite prieskonių ir galite valgyti.
Receptas Nr. 3: Salotos su Mandarinais ir Sezamais
Ingredientai:
- Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š.
- Medus: 1.00 valg. š.
Gaminimas:
- Salotas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suplėšykite. Sudėkite į dubenį. Nuluptus mandarinus išskirstykite skiltelėmis ir suberkite ant salotų. Sausoje keptuvėje maišydama paskrudinkite sezamus.
- Nuo nuplautų ir nusausintų kepenėlių nupjaustykite plėves. Apibarstykite maltais pipirais, druska, išmaišykite ir iškepkite svieste (iš abiejų pusių kepkite maždaug po 3 min.).
- Paruoškite padažą: aliejų gerai išsukite su citrinos sultimis, skystu medumi ir trintais česnakais. Pagal skonį pasūdykite.
- Tiekite apibarsčiusi skrudintais sezamais.
Receptas Nr. 4: Sotūs Salotos su Keptais Šoninės Gabaliukais
Gaminimas:
- Pakepkite vištų kepenėles. Į lėkštę dėkite pjaustytas salotas.
- Tuomet pabarstykite šiaudeliais keptais šoninės gabaliukais (kepkite gruzdintuvėje). Užpilkite sojos padažu (alyvuogių aliejų sumaišykite su truputėliu sojos).
Receptas Nr. 5: Salotos su Apelsinų ir Svogūnų Padažu
Ingredientai:
- Svogūnai: 2.00 vnt.
- Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
- Apelsinai: 1.00 vnt.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Pipirai: 1.00 arbat. š.
Gaminimas:
- Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles.
- Masę pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir Provanso žolelėmis.
- Pasiruoškite apelsinų ir svogūnų padažą: apelsino žievelę smulkiai nutarkuokite, o iš vaisiaus išspauskite sultis. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite tarkuotą imbierą, apelsinų žieveles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir apie 5 min.
- Tokį užkandį tiekite supjaustytą gabalėliais su baltos duonos skrebučiu.
Receptas Nr. 6: Salotos su Kiaušinių Blynu
Pradedame virti nuo pagrindinio ingrediento - vištienos kepenėlių, aš jas visada iš anksto pamirkysiu, kad atsikratyčiau kartumo. Kepenėles reikia supjaustyti mažais gabalėliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pirmiausia pakepinkite augaliniame aliejuje. Iš anksto virtas atvėsusias morkas ir raugintus (arba raugintus) agurkus supjaustykite plonomis juostelėmis.
Iškepti kiaušininį blyną mūsų sočioms salotoms paruošti labai paprasta - į dubenį reikia įmušti tris vištienos kiaušinius, šiek tiek paplakti šluotele, įberti druskos ir maltų pipirų pagal skonį, galima įpilti šiek tiek paprasto vandens, kad pasidarytų blynas minkštesnis. Kepkite kiaušinių blyną augaliniame aliejuje.
Dabar galite surinkti mūsų patiekalą - paruoštas, atvėsintas vištienos kepenėles sudėkite į gilų, patogų indą ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Viską švelniai išmaišykite ir pagardinkite majonezu. Padažą geriau naudoti ne itin riebų, nes dėl keptų kepenėlių patiekalas jau gana sotus.
Štai ir viskas - mūsų sočios ir skanios vištienos kepenėlių salotos yra paruoštos. Galite suskirstyti į dubenėlius ar tartaletes arba patiekti į savo mėgstamą salotų dubenį.