pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Amerikietiškas Bananinis Pyragas: Klasikinis Receptas ir Variacijos

Bananų duona - tai klasikinis kepinys, kuris niekada neišeina iš mados. Ši itin tobulai pavykstanti gardi duonelė yra drėgna, minkšta, kvapni ir saldi, bet ne per saldi. Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek popietinei arbatėlei, tiek vakarienei su puodeliu karšto pieno.

Ingredientai ir Patarimai

Šiandien su jumis pasidalinsiu neprilygstamu receptu - pačia skaniausia, drėgna, minkšta, saldi ir itin kvapni bananų duona pagal Beatą. Naudojame gerai prinokusius bananus, nes jų skonis daug stipresnis, o dėl minkštų bananų duonelė gaunasi drėgna bei labai minkšta. Idealiausi bananai šiam receptui - tie, kurių odelė jau yra tamsiai rudos dėmės. Tokius bananus galite užšaldyti iš anksto ir atšildyti prieš naudojimą.

Tikriausiai ne vienam, kas seka mano receptus, iškyla klausimas kam yra reikalinga druska kepiniuose. Ji tiesiog privaloma! Kaip ir kiekviename kitame patiekale. Druska sujungia bei paryškina kitų produktų skonį! Tad visada įberiame bent žiupsnelį druskos kažką kepdami. Idealiausiai ją yra įmaišyti į miltus, kad tolygiai pasiskirstytų.

Vanilę taipogi labai dažnai panaudoju savo kepiniuose, praktiškai visuose, kur tik įmanoma. Ji suteikia kvapnumo ir dar nuostabesnio skonio. Nors tai nėra privalomas ingredientas. Jeigu neturite, tiesiog jį praleiskite.

Recepto Variacijos

Bananų duonos jau senokai nebuvau išsikepusi. Vietoje baltų kvietinių miltų galite naudoti pilno grūdo miltus (1,5 puodelio, nes jie sugeria daugiau skysčio) arba dalį miltų pakeisti avižiniais. Cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, klevų sirupu (3/4 puodelio) arba medumi (3/4 puodelio). Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų tokiu pačiu kiekiu. Kiaušinius galima pakeisti lino sėmenų košele (2 valgomieji šaukštai maltų linų sėmenų sumaišyti su 6 valgomaisiais šaukštais vandens). Pieną galima pakeisti augaliniu pienu - migdolų, kokosų ar avižų.

  • Galite įmaišyti papildomus ingredientus:
  • Šokolado gabaliukus
  • Kapotus riešutus (graikiniai, lazdyno, migdolai)
  • Džiovintas spanguoles ar razinas

Kepimo Patarimai

Man pačiai ši duonelė kepė 1 valandą 10 minučių 160 laipsnių elektrinėje orkaitėje su ventiliatoriumi. Nepamirškite, jeigu jūsų elektrinė orkaitė su ventiliatoriumi, visada viską kepame 20 laipsnių žemesnėje temperatūroje nei nurodyta recepte, nebent nurodyta kitaip. Savo receptuose visados nurodau normalios įprastos orkaitės temperatūras. Norint patikrinti, ar duona iškepusi, įsmeigiame medinį pagaliuką į kepinio centrą - jis turi išlikti sausas.

Kiti Pyragai ir Desertai

Be bananų duonos, yra daugybė kitų puikių pyragų ir desertų. Pavyzdžiui, trupininis obuolių pyragas su "Karvutės" saldainiais arba varškės apkepas su makaronais ir manų kruopomis. Taip pat populiarūs šokoladiniai pyragai, tokie kaip brownie, ir gaivūs biskvitiniai pyragai su braškėmis ir rabarbarais.

Žemiau pateikiama keletas kitų pyragų, kuriuos verta išbandyti:

  • Kefyro pyragas
  • Varškės pyragas su vyšniomis
  • Slyvų pyragas
  • Moliūginis pyragas