pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Baltas Padažas Kotletams - Gardūs Receptai ir Patarimai

Baltas padažas su grietinėle

2024/01/19 pagal valgome

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kaip pagaminti baltą padažą su grietine jau esu pasakojusi, o šį kartą papasakosiu variantą su grietinėle. Aš labai mėgstu šį švelnų padažą, kurio receptą atradau jau senokai. Galiu pasakyti, kad originalumas slypi paprastume. Šis labai paprastai pagaminamas baltas padažas bet kokį patiekalą padaro fantastišku! Toks baltas padažas itin tiks prie … Skaityti toliau

Troškinti kotletai padaže

2024/04/21 2023/10/18 pagal Karolina Puodžiūtė

Kotletų padaže receptas bet kokiam garnyrui. Labai skanu. Kalorijos 100 g: 116 kcal Porcijų skaičius: 4 asmenims Kada valgyti: pietūs 🙏 Mažas prašymas palikti komentarą. Noriu matyti tuos, kuriems patinka tai, ką darau. Tai man labai svarbu. 🍜 Ingredientai: Kotletai: Bet kokios maltos mėsos – 450 g (naudojau jautieną); Sūris 35% – 50g; Česnakai – … Skaityti toliau

Paprastas baltas padažas su svogūnais

Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai paprastu baltu padažu su svogūnais. Iki šiol buvau įsitikinusi, kad tokį padažą žino visi, bet vieną kartą kai pavaišinau draugės, pasirodė, kad jos tokio tikrai negamina (sakė, kad svogūnų niekada nededa). Ir labai išgyrė tokį skonį. Tad nusprendžiau parodyti, kaip galima nesunkiai paruošti skanų padažą.

Beje, kelis variantus, kaip ruošti baltą padažą jau rodžiau, tarp jų:
– baltas padažas su grietinėle;
– baltas padažas su grietine;

Baltas padažas kotletams

Paskelbė: Lankytojas28 Kovo 2019
1 stiklinėsultinio (arba vandens, arba pieno)
1 šaukštassviesto
1 šaukštasmiltų
1 šaukštasgrietinės (kupino)
pagal skonįdruskos
1 žiupsnelispipirų

1.
Sviestą ištirpinkite nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje.

2.
Į sviestą sudėkite miltus ir maišant juos pakepinkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai pagels ir paskleis malonų kvapą.

3.
Pamažu supilkite sultinį (arba vandenį, arba pieną priklausomai, ką naudojate). Pilkite neskubėdami, vis maišydami, jog nesusidarytų gumuliukų. Pakaitinkite keletą minučių ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės.

4.
Tada nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais. Po grietinės įdėjimo padažo nebevirinkite, nes grietinę gali sutraukti.

5.
Paruoštą padažą užpilkite ant kotletų, virtinukų, bulvių, švilpikų ar kaip tik mėgstate.

Patarimai:

Jeigu norite raudono padažo, drauge su grietine įdėkite 1-2 šaukštus pomidorų padažo.


Jeigu po ranka turite šviežių žalumynų, pavyzdžiui, krapų, petražolių, baziliko ar kitų, juos smulkiai sukapokite ir į padažą įdėkite pačioje gaminimo pabaigoje.