pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Purus Obuolių Pyragas: Receptas, Patarimai ir Variacijos

Obuolių pyragas - tai klasikinis desertas, kuris asocijuojasi su namų šiluma, jaukumu ir nostalgija. Tačiau, nors receptas gali atrodyti paprastas, pasiekti idealų purumą, skonį ir tekstūrą reikalauja šiek tiek žinių ir patirties. Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime viską, ką reikia žinoti apie purų obuolių pyragą, nuo ingredientų pasirinkimo iki kepimo technikos, taip pat aptarsime įvairius recepto variantus ir patarimus, kaip išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų.

Obuolių Pyrago Istorija ir Variacijos

Obuolių pyragas turi gilias šaknis įvairiose pasaulio kultūrose. Nors tiksli kilmė nėra aiški, manoma, kad pirmieji obuolių pyragai buvo gaminami dar Senovės Romoje. Bėgant amžiams, receptas evoliucionavo ir pritaikytas skirtingoms regioninėms tradicijoms. Pavyzdžiui, Amerikoje obuolių pyragas tapo nacionaliniu simboliu, o Europoje populiarios įvairios variacijos su skirtingais prieskoniais ir tešlos tipais.

Yra daugybė obuolių pyrago variacijų, priklausomai nuo tešlos, obuolių rūšies ir papildomų ingredientų. Kai kurie populiarūs variantai apima:

  • Klasikinis obuolių pyragas su trapios tešlos pagrindu: Tai tradicinis variantas, kurio pagrindą sudaro trapi tešla, o įdarui naudojami obuoliai, cukrus, cinamonas ir kartais razinos.
  • Obuolių pyragas su trupiniais (crumble): Šis variantas pasižymi trupiniais iš miltų, sviesto ir cukraus, kurie užberiami ant obuolių įdaro.
  • Apverstas obuolių pyragas (tarte tatin): Tai prancūziškas variantas, kuriame obuoliai karamelizuojami keptuvėje, o ant viršaus dedama tešla. Pyragas kepamas apverstas ir patiekiamas apverstas atgal.
  • Obuolių pyragas su sluoksniuota tešla: Šis variantas pasižymi sluoksniuota tešla, kuri suteikia pyragui lengvumo ir trapumo.
  • Purus obuolių pyragas (sponge cake): Šis variantas, kuriam skiriame daugiausia dėmesio, pasižymi itin puria ir minkšta tešla, primenančia biskvitą.

Purus Obuolių Pyragas: Receptas ir Technikos

Purus obuolių pyragas yra ypatingas tuo, kad jo tekstūra yra itin lengva ir minkšta. Tai pasiekiama naudojant tam tikras kepimo technikas ir ingredientus. Štai vienas iš populiariausių receptų, kartu su patarimais, kaip pasiekti idealų rezultatą:

Ingredientai:

  • 3-4 vidutiniai obuoliai (geriausiai tinka rūgštesnės veislės, pavyzdžiui, "Antaniniai", "Šampionai" arba "Auksis")
  • 3 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus (galima šiek tiek mažiau, priklausomai nuo obuolių saldumo)
  • 1 stiklinė kefyro arba grietinės
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Vanilės esencija arba cinamonas (pagal skonį)
  • Aliejus arba sviestas formai ištepti
  • Miltų formai pabarstyti

Paruošimas:

  1. Paruoškite obuolius: Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite juos plonomis riekelėmis arba kubeliais.
  2. Paruoškite tešlą: Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išplakite su cukrumi iki purios masės.
  3. Įmaišykite kefyrą/grietinę: Į kiaušinių ir cukraus masę įpilkite kefyrą arba grietinę ir gerai išmaišykite.
  4. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius: Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Palaipsniui įmaišykite miltų mišinį į skystus ingredientus, gerai išmaišydami, kad neliktų gumulėlių.
  5. Įmaišykite obuolius: Atsargiai įmaišykite supjaustytus obuolius į tešlą.
  6. Išplakite baltymus: Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų.
  7. Atsargiai įmaišykite baltymus: Švelniai įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą. Svarbu nemaišyti per daug, kad tešla išliktų puri.
  8. Paruoškite formą: Ištepkite kepimo formą aliejumi arba sviestu ir pabarstykite miltais.
  9. Supilkite tešlą: Supilkite tešlą į paruoštą formą ir tolygiai paskirstykite.
  10. Kepkite: Kepkite pyragą įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 30-40 minučių, arba kol pyragas gražiai pagels ir įsmeigus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
  11. Atvėsinkite: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti formoje apie 10-15 minučių, prieš išimant jį iš formos.
  12. Patiekite: Patiekite pyragą šiltą arba atvėsusį, apibarstytą cukraus pudra arba su ledais.

Patarimai, kaip pasiekti idealų purumą:

  • Naudokite kambario temperatūros ingredientus: Tai padės ingredientams geriau susimaišyti ir sukurti vientisą tešlą.
  • Neperplakite kiaušinių: Perplakti kiaušiniai gali padaryti tešlą kietą. Plakite tik tol, kol kiaušiniai taps purūs ir šviesūs.
  • Atsargiai įmaišykite baltymus: Svarbu švelniai įmaišyti išplaktus baltymus į tešlą, kad neprarastumėte oro, kuris suteikia pyragui purumo.
  • Neperkepkite pyrago: Perkeptas pyragas bus sausas ir kietas. Kepkite pyragą tik tol, kol jis gražiai pagels ir įsmeigus medinį pagaliuką jis išliks sausas.

Variantai ir Priedai

Purus obuolių pyragas yra puikus pagrindas eksperimentams su skirtingais ingredientais ir skoniais. Štai keletas idėjų, kaip galite patobulinti savo pyragą:

  • Prieskoniai: Be cinamono, galite naudoti ir kitus prieskonius, tokius kaip muskato riešutas, gvazdikėliai arba imbieras.
  • Riešutai: Į tešlą galite įmaišyti smulkintų riešutų, pavyzdžiui, graikinių riešutų, migdolų arba lazdynų riešutų.
  • Džiovinti vaisiai: Į tešlą galite įmaišyti razinų, spanguolių arba kitų džiovintų vaisių.
  • Citrusiniai vaisiai: Į tešlą galite įtarkuoti citrinos arba apelsino žievelės, kad suteiktumėte pyragui gaivumo.
  • Kremas arba glaistas: Pyragą galite papuošti kremu arba glaistu. Populiarūs variantai apima grietinėlės kremą, sūrio kremą arba citrininį glaistą.
  • Šokoladas: Į tešlą galite įmaišyti šokolado drožlių arba užpilti pyragą ištirpintu šokoladu.

Problemų Šalinimas

Net ir laikantis recepto, kartais gali kilti problemų. Štai keletas dažniausiai pasitaikančių problemų ir jų sprendimų:

  • Pyragas nesigauna purus: Patikrinkite, ar neperplakėte kiaušinių ir ar atsargiai įmaišėte baltymus. Taip pat įsitikinkite, kad kepimo milteliai yra švieži.
  • Pyragas per sausas: Patikrinkite, ar neperkepėte pyrago. Taip pat galite įdėti daugiau obuolių į tešlą arba įpilti šiek tiek daugiau kefyro/grietinės.
  • Pyragas per drėgnas: Patikrinkite, ar teisingai išmatavote ingredientus. Taip pat galite sumažinti obuolių kiekį arba padidinti miltų kiekį.
  • Pyragas prisvyla: Patikrinkite, ar orkaitės temperatūra nėra per aukšta. Taip pat galite uždengti pyragą folija kepimo metu.

Obuolių Pyragas skirtingoms dietoms

Galima pritaikyti obuolių pyrago receptą įvairioms dietoms, pavyzdžiui, veganiškai, be glitimo arba be cukraus:

  • Veganiškas obuolių pyragas: Kiaušinius galima pakeisti obuolių tyre, bananų tyre arba specialiais veganiškais kiaušinių pakaitalais. Vietoj pieno produktų naudokite augalinį pieną arba jogurtą.
  • Obuolių pyragas be glitimo: Kvietinius miltus pakeiskite be glitimo miltų mišiniu, pavyzdžiui, ryžių miltais, migdolų miltais arba bulvių krakmolu.
  • Obuolių pyragas be cukraus: Cukrų pakeiskite natūraliais saldikliais, pavyzdžiui, stevija, eritritoliu arba datulių sirupu.

Obuolių pyrago patiekimas ir laikymas

Purus obuolių pyragas geriausiai patiekiamas šiltas arba kambario temperatūros. Galite jį patiekti vieną arba su ledais, plakta grietinėle, kremu arba glaistu. Pyragą galite laikyti kambario temperatūroje sandariame inde iki 3 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.

Kitas Purus Obuolių Pyrago Receptas

Kad palengvinčiau jums obuolių pyrago receptų paieškas internete, rekomenduoju išsikepti savo, 100 proc. pasiteisinusio obuolių pyrago receptu. Pyragas - purus, minkštas, drėgnas ir nesprangus. Kepkite ir tuo įsitikinsite patys, o aš lauksiu atsiliepimų.P. S. beje, manau kad ne tik obuolius, bet ir slyvas, kriaušes, persikus ar abrikosus galite dėti į šį pyragą - rezultatu liksite patenkinti.

Reikės:

  • 4-5 rūgštesnių obuolių
  • 4 M dydžio kiaušinių
  • 200 g ištirpinto sviesto
  • 200 g cukraus
  • 200 g natūralaus jogurto be priedų
  • 200 g miltų
  • 1,5 a. š kepimo miltelių
  • migdolų riekučių

Gaminimo eiga:

  1. Ištirpintą sviestą su cukrumi išplakiau plakikliu.
  2. Po vieną įmušiau kiaušinius ir gerai išplakiau.
  3. Į masę supyliau jogurtą, persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau iki vientisos masės.
  4. Obuolius nulupau, supjausčiau mažais gabaliukais ir įmaišiau į masę. Išmaišiau.
  5. Kepimo skardą sutepiau aliejumi ir supyliau masę, ant viršaus užbėriau migdolų riekelių.
  6. Kepiau orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40-45 min. (ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku ).
  7. Štai ir viskas. Pyragas iškeptas.

Senovinis Obuolių Pyragas

Senovinis obuolių pyragas yra tradicinis receptas, kuris yra perduodamas iš kartos į kartą. Pagrindinis dalykas yra naudoti kokybiškus produktus ir laikytis senovinio recepto.

Ingredientai:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 150 gramų cukraus
  • 150 gramų margarino
  • 5 vienetai obuolių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • 30 gramų vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:

  1. Margariną „Vilnius“ ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite.
  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  3. Tuomet trynius įmaišykite į tešlą, įpilkite grietinės, sumaišytos su soda, ir maišydami po truputį berkite miltus.
  4. Kai tešla taps vienalytė, išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite.
  5. Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius „rožyte“.
  6. Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
  7. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45min.

Tai pyragas, kuris puikiai tinka šventiniam stalui, nes yra puikaus skonio, geros išvaizdos ir nuostabaus kvapo! Skanaus!

Itin Drėgnas, Purus ir Minkštas Obuolių Pyragas

Ruduo - tai obuolių pyragų metas, kai visi namai pakvimpa obuolių ir cinamono aromatu. Šis itin purus, skanus ir drėgnas pyragas, nuo stalo dingsta akimirksniu.

Reikės:

  • 4 vnt. obuolių
  • 200 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 130 g sviesto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 a. š. cinamono
  • žiupsnelis druskos

Gaminimas:

  1. Kiaušinius su cukrumi išplakite, tada pilkite su druska ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tada ištirpintą ir atvėsusį sviestą. Viską išplakite iki vientisos masės.
  2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustę skiltelėmis, užpilti cinamono ir įmaišykite į tešlą.
  3. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą formą (22-24 cm) ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  4. Kepkite apie 40 minučių, kol pyragas įgaus rusvą atspalvį.

Šį receptą verta išsisaugoti - itin drėgnas, purus ir minkštas obuolių pyragas užkariauja visų simpatijas.

Gaminimo eiga 1. Kiaušinius su cukrumi plakite, kol pabals, tada pilkite su druska ir kepimo milteliais sumaišytus miltus. Po to - ištirpintą ir kiek atvėsusį sviestą. Viską išplakite iki vientisos masės.

2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustę juostelėmis įmaišykite į tešlą.

3. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-40 minučių, kol pyragas įgaus rusvą atspalvį. Ar iškepęs vidus, įsitikinkite įbedę medinį pagaliuką - jei bus apsivėlęs, dar pakepkite kelias minutes.

4. Kiek pravėsusį obuolių pyragą ragaukite vieną, su grietinėle ar ledais.