Avių, ožkų šėrimas ir laikymas
Populiarėja pieninių avių veislių auginimas, tačiau mėsinė ekologinė avininkystė – vis dar perspektyviausia gyvulininkystės šaka, kadangi visame pasaulyje labiausiai vertinama jaunų ėriukų mėsa, išauginta ekologiniuose ūkiuose. Ekologinių ūkių ūkininkams gerai būtų auginti vietines Lietuvos juodgalvių veislės avis, kadangi jos ne tokios reiklios šėrimo ir laikymo sąlygoms.
Avių ir ožkų šėrimas. Tai greitai bręstantys gyvuliai, nereiklūs laikymo ir šėrimo sąlygoms. Avys – vienos iš tinkamiausių gyvūnų laikyti ekologiniame ūkyje, nes jos gali nukąsti pačią trumpiausią žolę, paliktą kitų gyvulių. Pageidautina, kad ganyklose būtų apie 30% ankštinių žolių (dobilų, esparcetų, garždenių ir kt.). Tai labai aktualu ekologiniuose ūkiuose, kuriuose ankštiniai augalai naudojami azoto atsargoms papildyti. Vasarą pagrindinis avių pašaras yra žolė, kurios avys suėda 6-8 kg. Gerose ganyklose ganant avis, koncentratai duodami tik ėriukams ir veisliniams avinams (kergimo metu). Suaugusioms avims pakanka ganyklų žolės. Žiemą pagrindinis pašaras yra šienas, kurio jos suėda po 0,5-1 kg. Avys noriai ėda šienainį, silosą (2-3 kg per parą), pašarinius, puscukrinius ir cukrinius runkelius (1-1,5 kg per parą), morkas, kopūstus, griežčius, o penimos – bulves. Lapkričio – kovo mėnesiais avims patartina duoti eglių ir pušų spyglių, kurie pagerina apetitą ir aprūpina organizmą karotinu. Koncentruotų pašarų (ruginių, kvietinių, miežinių, avižinių miltų) avims reikėtų duoti po 0,2-0,5 kg per parą. Į miltus iki 20% reikia pridėti baltyminių vitaminų mineralinių priedų. Ekologinės gamybos ūkiuose auginamoms avims sertifikuotą vitamininį – mineralinį papildą AV-2E gamina UAB Ukmergės biofabrikas.
Avis būtina aprūpinti vandeniu. Per dieną jos išgeria 3-5 litrus vandens, o žindomos – dar daugiau. Avys girdomos švariu vandentiekio/šulinio vandeniu vėsiomis dienomis – vieną kartą, karštomis – du – tris kartus.
Ožkų maisto poreikis priklauso nuo jų amžiaus, lyties, svorio, fiziologinės būklės ir pieningumo. Ožkoms reikėtų duoti tokius pašarus, kuriuose koncentratai sudarytų 19-20%, šienas – 20-30%, medžių šakelės – 5-10%, šakniavaisiai – 5-7%, žolė – 30-40%. Ypatingai gerai turėtų būti subalansuoti augančių ožkiukų, veislinių ožkų (kergimo sezono metu) ir ožkavedžių (antroje ožkingumo pusėje ir laktacijos pradžioje) racionai. Ožkų pieningumas bus didesnis, jei jos bus šeriamos moliūgais, aguročiais, topinambais, kritusiais obuoliais, joms bus duodama dilgėlių, kmynų. Ekologinės gamybos ūkyje avinukai ir ožkiukai žindomi natūraliu pienu ne trumpiau kaip 45 dienas, todėl atjunkomi 7-tą savaitę.
- Apie mus
- Galvijų supirkimas
- Avių supirkimas
- galvijai eksportui
- Kontaktai
- Privatumo politika
- Taisyklės ir sąlygos
- IT Sprendimas: Verslasmedia.lt
Privacy Overview
NecessaryAlways Enabled| Cookie | Duration | Description |
|---|---|---|
| cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
| cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
| cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
| cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
| cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
| viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
Riebalingumas
Skiriamos 5 riebalingumo klasės: 1 klasės skerdena riebalų sluoksnio beveik neturi, 5 klasės skerdenos riebalų sluoksnis – didžiausias. Brangiausiai superkama 2-4 klasių skerdena. skaityti plačiau
Gyvo gyvulio raumenų pH 5,5-7,5. Po skerdimo, keičiasi jo raumenų cheminės savybės, vyksta fermentacijos procesai, bendrai skirstomi į 3 fazes: pomirtinis raumenų sustingimas, mėsos brendimas ir gili glikolizė. Tada raumenyse esantis glikogenas skyla taip sudarydamas pH mažinančią pieno rūgštį. 24-48 val. po skerdimo pH nukrenta iki 5,9-5,4, tokiu atveju mėsa tampa šviesi ir minkšta. Tokia mėsa yra kokybiška kuri užtikrina ilgesnį galiojimo laiką ir platesnes panaudojimo galimybes. Skerdenų pH dydžiui įtakos turi gausybė veiksnių: nuo genomo, lyties ir sveikatos iki transportavimo sąlygų, galvijo savijautos ir šėrimo. skaityti plačiau
Parduok savo GALVIJUS su mumis
Galvijų pardavimas patogiau, greičiau ir sąžiningu būdu.
1-as žingnis
Nustatoma galvijų vertėSužinote galvijų vertę, pagal rinkos kainas, realiu laiku.2-as žingnis
Skelbiamas aukcionasPirkėjai konkuruoja dėl tavo gyvulių.3-as žingnis
Sudaromas sandorisVisa pardavimo suma priklauso tau - nėra jokio paslėpto mokesčio.Norėdami sužinoti konkrečią kainą, kuo tiksliau užpildykite šią registracijos formą.
Jūsų kontaktai bus naudojami pagal mūsų privatumo politiką susisiekti su jumis dėl galvijų kainos.Jeigu ieškote kam parduoti savo gyvulius ir norite gauti kainos pasiūlymą, užpildykite specialią formą ir gaukite pasiūlymą per vieną darbo dieną! Arba susisiekite supirkimo numeriu jau dabar: +37061277311
