pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avienos skerdienos ispjaustymas - meno ir technikos derinys

Tirštas išpjovos troškinys su pievagrybiais ir spalvinga bulvių koše

Sotus ir kvapnus išpjovos ir grybų troškinys pasotins išalkusį ir pamalonins mėgstantį skaniai pavalgyti. Greitai ir lengvai pagaminamą patiekalą spėsite paruošti ir vakare po darbo.

Kiaulienos troškinys / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

Garnyrui:

  • Bulvių košės su žirneliais ir morkomis.

Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite apie 2 cm storio griežinėliais.
  2. Įkaitinkite keptuvę, aliejų ir apkepkite mėsos gabaliukus iš visų pusių.
  3. Išimkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir padėkite šiltai suvynioję į foliją.
  4. Keptuvėje apkepkite svogūną, kai jis įgaus auksinį atspalvį, sudėkite česnaką ir dar trumpai pakepkite.
  5. Ant svogūnų ir česnakų užpilkite grietinėlę ir sudėkite mėsą. Patroškinkite apie 10 min.
  6. Sudėkite supjaustytus pievagrybius ir troškinkite apie 5 min.
  7. Į keptuvę sudėkite miltus ir apkepinkite – tai sutirština padažą.
  8. Dar patroškinkite, kol mėsą iki galo iškeps.
  9. Pabaigoje sudėkite supjaustytas petražoles.
  10. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite kelias pusiau perpjautas bulves, 1 į kelias dalis perpjautą morką. Kai išvirs, vandenį nupilkite, įpilkite šlakelį šilto pieno, gabaliuką sviesto ir sutrinkite košę. Pabaigoje sudėkite konservuotų žirnelių ir dar kartą lengvai permaišykite.
  11. Mėsą patiekite kartu su spalvinga – oranžine bulvių koše su žaliais žirneliais.

Tvartas avims

Žiemą ir šaltuoju periodu avys laikomos tvartuose. Optimali vidaus temperatūra yra 6 °C, santykinė oro drėgmė: 70-75 procentai. Vienai aviai tvarte skaičiuojama 1,5- 2,5 m2 grindų ploto, ėriukams - 0,35 m2.

Avys laikomos grupėmis, iki 30 avių. Prie tako įrengiamos ėdžios, kur suaugusioms avims skiriama 0,5 m, prieaugliui - 0,3 m, ėriukams - 0,15- 0,2 m.

Prie tvartų įrengiami diendaržiai, kur suaugusioms avims turėtų būti skirta 2,5 m2, prieaugliui - 0,5 m2 ploto.

Avių auginimas, jų produktai

mesos gaminai Vidutinė rinkos kainaviskas yra kokybiska kaime uzaugintaŠakiuose (Sintautai)€ 7.00/kgLinas Vidutinė rinkos kaina

Aviena neabejotinai vertinga mėsa. Teigiama, kad joje itin mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles. Avieną puikiai įsisavina mūsų organizmas, joje gausu kalio, magnio, jodo, geležies, taip pat.

Kalvarijoje (Kalvarija)€ 2.00/kgČinskių ūkis Vidutinė rinkos kaina

Činskių ūkis nuolat prekiauja šviežia, ekologiška, lietuviška, tik savame ūkyje užauginta ėrienos bei avienos mėsa, supjaustytą pagal klientų poreikį. Klientų patogumui produkciją pristatome tiesiai į.

Visuose miestuose€ 5.50/kg

Avių ganymas

Ganomoms avims elektriniais piemenimis ar tvora aptveriamas lauko plotas, kuriame jos kurį laiką ganosi. Pirmą plotą vertėtų parinkti taip, kad nauji ganymo plotai būtų šalia, aplink pirmąjį. Perkeliant į netolimą vietą avys būna ramesnės, nei vežant ar genant jas į tolimesnes, nepažįstamas vietas.

Ganyklose reikėtų įrengti pašiūres avims pasislėpti nuo saulės.


Rūšiavimo gardas naudojamas prižiūrėti avims.. Suvarius į vieną aptvarą, avys po vieną leidžiamos taku, kuriame gali būti įrengiama nagų priežiūros, svėrimo įranga. Modulinį gardą lengva sudėti, išardyti ir perkelti į kitą vietą.

Elektrinio piemens įrangą avims reikia rinktis atsižvelgiant į konkrečios vietovės sąlygas. Rekomenduojama naudoti 230 V generatorių, jis pigesnis ir reikalauja mažiau priežiūros. Generatorius parenkamas pagal numatomą aptvaro ilgį, laidininko varžą ir žolės aukštį bei dirvožemio tipą. Galingesnio reikės, jei laidininko varža didelė, daugiau kaip 10 omų, žolė aukšta, jei yra krūmų, o gruntas sausas, smėlingas.