Avienos kotletukai su pistacijomis ir gražgarstėmis 4 asm.
Nors kartą išbandykite kitokius – pikantiškesnius, kiek retesnių produktų pareikalausiančius maltos avienos paplotėlius. Gražgarsčių rasite daug kur, o štai nekepintų pistacijų pasidairykite džiovintų vaisių bei riešutų parduotuvėlėse.
Avienos patiekalai receptai
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėAviena (receptų: 50)Piemenėlių pyragasTikras plovas kazane su avienaTešlos pyragėliai su aviena „Empanado“ 4 asm.
V. Radzevičius: Tai orkaitėje kepami mėsos pyragėliai, šiek tiek primenantys mums puikiai pažįstamus kibinus. Kiekvienas regionas Argentinoje turi savą jų įdaro receptą. Jam paprastai naudojama mėsa, bulvės, pupelės. Empanadų dažniausiai gali nusipirkti tiesiog gatvės užkandinėse ir taip greitai papietauti.
Žymės: tešla, Pyragėliai, aviena, EmpanadosAvienos patiekalai
Mums reikės:500 g minkštos avienos1,5 stiklinės perlinių kruopų200 g įvairių šaldytų daržovių1 svogūno1 arb. š. kmynųdruskos, šviežiai maltų juodųjų pipirųPopuliariausi receptai
Agurkai su garstyčiomis
Marinuoti čili pipirai
Tortas "Paukščių pienas"
Tortilijų užkandėlė su faršu
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis
Aviena su mėtų padažu 4 asm.
Vytaras Radzevičius: Šiaurės Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose mėta kaip prieskonis dažnai vartojama su aviena. Yra tokia tradicija ir Anglijos virtuvėje. Šioje istorijoje neapsieita be monarchų įtakos. Anglijos karalienė Elžbieta I (1533–1603), norėdama sustiprinti prekybą vilna, įsakė avieną valgyti tik su karčiomis žolelėmis. Tikėtasi, kad toks skonis nepatiks valstiečiams ir jie avienos suvalgys mažiau, o tada ir vilnos bus daugiau. Prie karčiųjų žolelių priskiriama mėta visus planus sugriovė – anglams patiko naujasis skonių derinys ir britų virtuvėje nuo XVI amžiaus prie keptos avienos prigijo mėtų padažas.
Jo receptas itin paprastas ir pritaikomas asmeniniam skoniui. Pabandykim ir mes pajusti XVI a. tradicinės anglų virtuvės skonį.
Žymės: padažas , mėsa, mėtos, aviena, avienos kepsneliaiUzbekiška avienos sriuba su ryžiais „Mastava“ 8 asm.
Kas yra plovas, žino daugelis, o kai kam yra tekę ragauti ir autentiško uzbekiško plovo, ruošto specialiame puode kazane. Tačiau šįkart dalijamės ne plovo, bet kito uzbekiško patiekalo – tirštos ir sočios sriubos receptu. Kai kas juokauja, jog mastava – tai lyg sriubos pavidalo plovas. Ką gi, išsivirkite ir įvertinkite!
Žymės: sriuba, aviena, sriuba su mėsa, soti sriuba, uzbekiškaBuriatų koldūnai 4 asm.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiuos koldūnus buriatai vadina buuza arba pozais. Esminis jų skirtumas nuo mūsiškių – gaminami jie garuose ir formuojant koldūnus viršuje paliekama skylutė. Tada gaunasi nedideli indeliai, kuriu viduje būna įdaras su sultiniu. Įdomu ir skanu!
Žymės: mėsa, koldūnai, aviena, mėsos įdaras