pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip užšaldyti mėsą - patarimai ir gudrybės

Patarimai, kaip tobulai užšaldyti braškes žiemai

Saldžios ir aromatingos braškės yra mėgstamos tiek suaugusiųjų, tiek vaikų. Nors jų sezonas trunka gana trumpai, galite išsaugoti braškių skonius užšaldydami jas žiemai. Braškių gabalėliai, supjaustyti arba sveiki, gali būti laikomi šaldiklyje iki metų. Juos galima naudoti kokteiliuose, desertuose ir kepiniuose.

Bet kaip geriausiai užšaldyti braškes?

Tai visiškai nesudėtinga. Tiesiog nuplaukite, užšaldykite ir supakuokite braškes, vadovaudamiesi žemiau aprašytais žingsniais.

Kaip atitirpinti mėsą orkaitėje ir mikrobangų krosnelėje?

Mėsą taip pat galima atitirpinti naudojant orkaitę arba mikrobangų krosnelę. Prieš atitirpinant verta patikrinti, ar jūsų įrangoje yra tinkama atitirpinimo funkcija. Jei nusprendėte naudoti mikrobangų krosnelę, patikrinkite, ar joje yra atitirpinimo funkcija.

Kita vertus, orkaitėje turėtų būti ventiliatorius, kad mėsa išdžiūtų. Norėdami atitirpinti paukštieną šiuo metodu, įdėkite ją į tam skirtą indą ir įjunkite mikrobangų krosnelę į atitinkamą programą. Taip mėsą atitirpinsite labai greitai ir patogiai. Atsižvelgiant į tai, kad atitirpinimas po šaltu vandeniu arba šaldytuve užima daug laiko ir dėmesio, šiuo atveju beveik nieko nereikia daryti.

Tačiau būkite atsargūs atitirpindami paukštieną orkaitėje ir mikrobangų krosnelėje! Negalima persistengti su kaitinimu. Jei vištieną perkaitinsite, ją teks virti iškart, kai tik baigsis atitirpinimo procesas. Priešingu atveju ją greitai „apniks“ bakterijos. Ne mažiau svarbu pasirinkti indą, kuriame turėtumėte šildyti vištieną. Kai kurie iš jų gali pradėti išskirti kenksmingas medžiagas, susidūrę su karšta paukštiena. Dar kitu atveju indas gali pradėti lydytis. Tai taip pat turės neigiamos įtakos tiek vištienos skoniui ir savybėms, tiek jūsų namiškių sveikatai.

Įvertink šį straipsnį

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Ar keičiasi braškių tekstūra užšaldant?

Taip. Kaip ir dauguma vaisių, braškės tampa minkštesnės po užšaldymo ir atšildymo. Tačiau tekstūros pokytis nebus svarbus, jei ketinate gaminti smūtį ar pieno kokteilius.

Naudojant užšaldytas braškes, tikrai pasieksite reikiamą tirštą konsistenciją. Svarbiausia, užšaldytos braškės išlaiko daugybę naudingų savybių!

Įvertink šį straipsnį

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Jūsų iškepti bulviniai blynai bus ypač traškūs: 9 patarimai

Traškūs bulviniai blynai traukia taip, kad nuo jų atsispirti dažnam reikėtų kone antgamtinių galių. Patiekti su sezoninių grybų padažu, pabarstyti šviežiais krapais, jie džiugina tiek gurmanus, tiek taupuolius. Žinant kelias gudrybes virtuvėje, ypač traškūs bulviniai blynai pavyks visuomet ir nebus prisigėrę daug aliejaus.

Kaip ir daugumą šakniavaisių daržovių, bulves dažnai įsivaizduojame kaip neturinčias sezono – juk jų parduotuvėse yra visada, kai tik norime. Visgi, šviežias naujo derliaus bulves galima apibūdinti kaip visiškai kitokią valgymo patirtį.

Greitas užšaldymas atskirai

Išdėliokite braškes ant kepimo popieriumi iškloto padėklo, palikdami pakankamai vietos tarp jų.

Užšaldykite mažiausiai dvi valandas, kol jos sustings. Šis žingsnis padės išvengti uogų sulipimo į vieną masę laikymo metu.