Avienos kepsnys keptuveje
Tobulas kepenėlių paštetasSultingos vištienos kepenėlės česnakinėje tešlojeSkanutėlės kepenėlės garstyčių padažeYpatingai keptos kalakutų kepenėlės - skanios ir karštos, ir šaltosKepeniniai blyneliai su daržovėmisKepenėlių apkepasVištienos kepenėlių paštetas su obuoliaisVištų kepenėlės troškintos su grybaisTroškintos kepenėlės su slyvomis ir daržovėmisTroškintos kepenėlės su marinuotais agurkėliaisKepenėlių ir sviesto vyniotinisTikras plovas kazane su avienaSEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Kepta anties krūtinėlė
Anties krūtinėlė - išskirtinio skonio mėsa, tinkanti ypatingoms progoms, kaip pvz. garbingam svečiui maloniai nustebinti arba Valentino dieną mylimam asmeniui palepinti. Idealiame pasaulyje anties krūtinėlė būtų pateikta su perkoštu padažu, tačiau man padažo tirščiai - tai pats skanumėlis, atstojanis karštą garnyrą. Na, jeigu kokia karališka persona pas mane viešėtų, turbūt ir aš ištraukčiau padažui koštuvą.
Antienos krūtinėlė ruošiama ir servuojama pagal panašias taisykles, kaip ir jautienos nugarinės medaljonai (filet mignon), t.y. su krauju. O jeigu jums tai nepriimtina, tada pagal pateiktą receptą ant keptuvės apsrudintą krūtinėlę papildomai kepkite orkaitėje.
Kuo trumpiau ir kuo karščiau kepama krūtinėlė, tuo ji bus minkštesnė ir sultingesnė. Didžiausia klaida antienos krūtinėlės ruošime yra jos perkepimas. Šio recepto kepimo metu mano virtuvė būna pilna dūmų, tad patariu įjunti ventiliacijos trauką ir kuo plačiau praverti virtuvės langą.
Išeiga: 2 - 4 porcijos. Paruošimui reikai turėti sunkią keptuvę, geriausiai špižinę, tinkančią kepimui orkaitėje.
Produktai:
- 1 vnt. anties krūtinėlė, apie 170-200 g
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 Valg. Š. sviesto
- 1/2 ropinio svogūno
- 2 lapeliai prieskoninio šalavijo - nebūtinai
- 2 šakelės čiobrelio - nebūtinai
- 100 ml vyno
- 2 Valg. Š. uogienės: bruknių, aviečių, juodųjų ir raudonųjų serbentų, vyšnių, gervuogių, spanguolių arba šių uogų mišinio uogienės
- Krūtinėlę nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu, iš visų pusių ištriname druska ir pipirais.
- Paruošiame 230°C (450°F) karštumo orkaitę - tik jeigu norėsime mėsos be kraujo.
- Virš didelės liepsnos įkaitiname sausą keptuvę apie 3-5 min. Nulašinus į keptuvę lašelį vandens jis turi "šauti" ir kaipmat išgaruoti. Krūtinėlę dedame oda žemyn į įkaitusią keptuvę. Kepame nejudinant 5-6 min. Mėsa pradžioje prilips prie keptuvės, vėliau išsiskirs riebalai ir mėsa atlips. Apverčiame ir toliau kepame iš mėsos pusės dar 5-6 min. Gerai iškepusi krūtinėlė turi būti rudai paskrudusi su traškia odele.
- Jeigu nemėgstame mėsos "su krauju", iš keptuvės išpilame lauk visus riebalus ir tuojau pat kepame 5-7 min. iki maksimalios temperatūros jau prikaitintoje orkaitėje, t.y. maždaug 230°C (450°F) arba nustačius funkciją "Broil". Tokia mėsa išliks viduje gana ružava ir sultinga, bet iš jos nevarvės kraujas. Maksimum kepimo orkaitėje trukmė - 12 minučių - tokia mėsa bus pilnai iškepusi, bet dar nesukietėjusi.
- Krūtinėlę išdedame ant lėkštės ir paliekame mažiausiai 7-10 minučių "pailsėti", kitaip pjaustant labai bėgs sultys, o tai kenkia mėsos kokybei.
- Tuo tarpu paruoškime padažą. Švarioj keptuvėj virš vidutiniškos liepsnos išlydome sviestą, apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, susmulkintą šalaviją ir tarp pirštų sutrintus čiobrelius. Pasūdome, papipiriname ir kepiname apie 3 min. Pilame vyno, gerai išmaišome, pakaitiname dar 3 min. Įdedame uogienės, išmaišome ir paviriname padažą iki kol jis taps norimo tirštumo.
- Padažą pateikiame ąsotėlyje šalia krūtinėlės, supjaustytos skersai 1 cm storio griežinėliais.
Avienos kepsnys keptuveje
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “Avienos kepsniai” rasta receptų 722Pikantiški avienos kepsneliaiAnt žarijų keptas avienos kepsnys1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šį patiekalą.
2. Avieną nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių mišiniu. Palikite marinuotis kambario temperatūroje maždaug 10-30 minučių.
3. Užkaiskite virdulį vandens - šparagams garinti, ir vieną puodą pasūdyto vandens - makaronams išvirti.
6. Keptuvėje virš didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.
8. Verdančiu vandeniu apliekite šparagus (arba kitas pasirinktas daržoves), vanduo turėtų dengti dugną maždaug 1-2 centimetrus, šparagai nebūtinai turi būti panirę. Sandariai uždarykite keptuvę dangčiu ir šitaip garinkite daržoves maždaug 3 minutes.
9. Išvirusias daržoves trumpai apliekite šaltu vandeniu, kad jos išliktų standžios. Daržoves susmulkinkite žirklėmis.
10. Makaronus virkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukoškite, išverskite į dubenį, apliekite riebalais ir sultimis, palikusiais po mėsos kepimo, įdėkite pakepintus česnakus ir šparagus (brokolius), lengvai išmaišykite.
11. Patiekalo viduryje iš mėsos pjausnių suformuokite piramidę. Nieko nelaukdami tiekite į stalą. Skanaukite!
Orkaitėje keptas ėriuko kumpis
Orkaitėje keptas ėriuko kumpis
- Mėsą, apytiksliai kas trys cm įpjaukite (labai giliai nereikia).
- Susmulkinkite česnaką.
- Kumpį įtrinkite prieskoniais ir kiškite į maišą.
- Marinuokite pora dienų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 – 190 C kaitros (kaitra, kepimo laikas visuomet priklauso nuo orkaitės… geriau kepti su karštu oru, ventiliatoriumi).
- Išmarinuotą kumpį gerai įtrinkite vynu bei obuolių sultimis ir dėkite į kepimo rankovę. Ten pat kiškite nelabai plonais griežiniais supjaustytą morką, stambiau supjaustytus svogūnus ir paprikas. Rankovės galus sandariai užriškite.
- Paruoštą kepsnį kiškite į orkaitę.
- Po valandos ar pusantros kepimo, rankovę apverskite, kad ir kita pusė mėsytės pasitroškintų vyne bei obuolių sultyse (darykite tai atsargiai, kad nesuplyštų rankovė).
- Kad tikrai gerai iškeptų mėsytė, kepkite apie tris valandas.
- Likus valandai (gal net trupučiuką daugiau) iki kumpio kepimo pabaigos, į orkaitę kiškite skardoje išdėliotas bulvių puseles (prieš tai bulvių puseles patepkite aliejumi bei padruskinkite).
- Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, kepimo rankovę galite prakirpti ir, padidinę temperatūrą iki 200 C, kepsnį šiek tiek apskrudinti.
- Kai tik kepsnys iškeps, leiskite 10 minučių „pailsėti“, tolygiai pasiskirstyti sultims ir tik tuomet pjaustykite.
Orkaitėje keptas ėriuko kumpis