pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avienos kepimo žemoje temperatūroje paslaptys

INGREDIENTAI

Žemoje temperatūroje kepta kiaulienos papilvė

4 porcijos

1 kg kiaulienos papilvės be odos

2 v. š. trintų česnakų

6 – 8 laurų lapų

Momentinis skaitmeninis termometras arba dvigubas nuotolinis termometras

Sumuštinis su plėšyta kiauliena

Užteks maždaug 20 asmenų

Vieno 2–2,25 kg k iaulienos gabalo

10 v. š. rudojo cukraus

2 v. š. maltos ciberžolės

3 v. š. česnakų granulių

1,5 v. š. maltų Kajeno paprikų

7 v. š. maltos saldžiosios paprikos

itališkų arba kaiser bandelių

mėgstamo barbekiu padažo

vyšnios medžio skiedros

momentinis skaitmeninis termometras arba dvigubas nuotolinis termometras

peiliai mėsai plėšyti

Veršiena su tunų padažu

4 – 6 porcijos

1 veršienos pjausnio ( 800 g – 1,2 kg svorio)

2 v. š. maltos aitriosios paprikos

2 v. š. maltos saldžiosios paprikos

½ v. š. japoniško prieskonių mišinio nanami togarashi ( dar vadinamo shichimi togarashi)

1 160 g skardinės konservuoto tuno savo sultyse

1 v. š. kaparėlių

3 – 4 v. š. majonezo

1 v. š. kaparėlių

100 g salotų mišinio

tarkuotos ½ citrinos žievelės

pekaninės karijos medžio skiedros

momentinis skaitmeninis termometras arba dvigubas nuotolinis termometras

MAISTO GAMINIMAS ŽEMOJE TEMPERATŪROJE

Karščiausia tendencija kulinarijos pasaulyje – maisto gaminimas žemoje temperatūroje! Ir ne veltui, mat dideli mėsos gabalai, iškepti Big Green Egg kepsninėje žemoje temperatūroje, tampa nepaprastai gardūs ir sultingi. Dar vienas privalumas – taip paruošti maistą labai paprasta, suklysti beveik neįmanoma, o turėdami įsmeigiamą termometrą galėsite tiksliai reguliuot i kepimo laiką.

Big Green Egg kepsninėje galite pritaikyti įvairius gaminimo žemoje temperatūroje būdus. Pavyzdžiui, ketaus puode pagaminti gardų troškinį, žemoje temperatūroje kepti žuvį, visą naminį paukštį arba dailų gabalą mėsos. Žuvį įprastai reikia kepti trumpiau nei paukštieną ir mėsą, bet rezultatas toks pats – baltymai sukietėja lėčiau, todėl mėsa (žuvis) būna sultinga, nepridegusi ir neperkepusi. Jei tik turite, būtinai naudokite dvigubą įsmeigiamą termometrą. Jo galiuką įsmeikite į mėsos gabalo vidurį ir nustatykite pageidaujamą temperatūrą. Ją pasiekus gaviklis automatiškai jus perspės, todėl tikrai neapsiriksite, kad ir kokio didumo mėsos gabalą keptumėte. Be to, kadangi Big Green Egg sunaudoja labai mažai anglių, retai reikia jų papildyti. Gamindami žemoje temperatūroje galite beveik pamiršti kepsninę, kol maistas pamažu kepa.

Ingredientai

1. Pirmiausia ėriuko kumpį nuplaukite ir nusausinkite.

2. Tada į indą sudėkite smulkintas mėtas, česnaką, supilkite aliejų, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, pagardinkite druska bei pipirais - viską gerai išmaišykite ir tokiu pasiruoštu marinatu gerai įtrinkite mėsą.

3. Kumpį uždenkite maistine plėvele ir palikite pasimarinuoti bent 4 valandas (idealiausia - per visą naktį).

4. Prieš kepdami, kumpį įdėkite į kepimo maišą ir kepkite skardoje su šiek tiek vandens (~1 stikline) bent jau 2 valandas 170-180 laipsnių temperatūroje.

5. Prieš baigiant kepti, nuimkite kepimo maišą ir leiskite kepsniui dar kelias minutes šiek tiek apskrusti.

6. Išėmus kumpį iš orkaitės, dėkite jį į serviravimo lėkštę ir palaikykite uždengtą folija maždaug 15 minučių.

7. Per tą laiką pasigaminkite mėtų padažą. Iš skardos, kurioje kepė mėsa nupilkite riebalus į gilią keptuvę, supilkite vištienos sultinį ir vyną. Pagardinkite druska bei pipirais. Padažą pavirinkite maždaug 10-15 minučių, kol nugaruos alkoholis.

8. Jeigu norisi, kad padažas būtų tirštesnis - į puodelį įdedame vieną šaukštą miltų, užpilame šiek tiek vandens ir išmaišome. Šį mišinį supilame į padažą ir nuolatos maišydami užkaitiname, kol jis ims tirštėti. Prieš bebaigiant gaminti padažą, pagardiname jį smulkiai kapotais mėtų lapeliais.

Kiek kepti avieną?

Avienos gabalus kepti orkaitėje 20-30 minučių 180-ies laipsnių temperatūroje. Vieno kilogramo avienos gabalą kepti orkaitėje 1,5val. toje pačioje temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalų dydžio.

Kepant avieną pagal šį receptą įsitikinsite, kad aviena yra labai skani mėsa! Receptas be nereikalingų ingredientų ir manipuliacijų: tiesiog kepta aviena keptuvėje su svogūnais ir trupučiu prieskonių.

Ingredientai:

  • Ėriena – 500 gramų
  • Svogūnai – 1 vnt
  • Citrinų sultys – iš pusės citrinos
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Keptos avienos paruošimas:

  1. Avieną nuplaukite ir supjaustykite 2 centimetrų kraštinės gabalėliais, sudėkite į dubenį.
  2. Svogūną supjaustykite žiedais, suberkite į avieną.
  3. Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.
  4. Avieną apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 4 val.
  5. Įkaitinkite keptuvę, dėkite avieną, kepkite pusvalandį ant vidutinės ugnies be dangčio, maišydami.