Naminiai mėsainiai su jautiena
Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai.
Žymės: pyragasJautienos mėsainiai su naminiu barbekiu padažu
Smulkiai supjaustome svogūnus. Suberiame juos į maltą mėsą.
Įmušame du kiaušinius ir du trynius (baltymų prireiks ruošiant mėsainių bandeles!), supilame padažus bei prieskonius, gausiai pabarstome pipirais.
Suformuojame plokščius mėsainių kotletukus ir juos iškepame.
Reklama41011Visus padažo ingredientus supilame į puodą ir kaitiname kol užvirs. Padažas paruoštas!
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Komentarailigi parašė:Norėčiau sužinoti,ar tiktu kiauliena?ligi parašė:Norėčiau sužinoti,ar tiktu kiauliena?Renata parašė:Beata, norėjau paklaust gal ir kvailo klausimo:) kur geriau namų salygom kepti mėsainius? Keptuvėje ar orkaitėje?
Monika parašė:Labas, Beata. Norėjau tavęs paklausti. O ar galima į tuos mėsainius nedėti svogūnų?Inga parašė:Siandien isbandziau – puikus receptas! is tiesu, sultingi, skanus ir norisi pakartoti…:) rekomenduoju!
Niam niam parašė:Labai skanu . >.>Giedre parašė:Šį savaitgali bandysime ir mes… vaikų ima sutvirtinimo sakramenta… sako kad šašlykai atsibodoMonika parašė:Padažiukas nerealus! 🙂Laura parašė:o idomu jei vietoje jautienos butu pvz. stirtniena ar serniena? Ar reiktu daryti kazka kitaip su mesa?
Laura parašė:o idomu jei vietoje jautienos butu pvz. stirtniena ar serniena? Ar reiktu daryti kazka kitaip su mesa?
Vygandas parašė:Norejau paklausti, kokia jautienos dali geriau pirkti, jei farsa noriu susimalti pats?
ir… 4-5 sauktai druskos. cia apie kokio dydzio saukstus kalbama? 🙂
Norejau paklausti, kokia jautienos dali geriau pirkti, jei farsa noriu susimalti pats?
ir… 4-5 sauktai druskos. cia apie kokio dydzio saukstus kalbama? 🙂
beata kiek cia iseis is dvie kg porciju truputi per daug o darant is puse kg visko keturgubai dėt mažiau?
anonimas parašė:o kaip gaminti is pusė kg jautienosanonimas parašė:cia būtina patiems kept bandeles ar galima padaryt ir is parduotuviniu bandeliugabriele romelite parašė:labai skanus buvo mesainis gerai beata kad ikele ane?Aivaras parašė:Keliems vienetams si porcija yra?Mikas parašė:Beata o kepant ant lauzo kaip pjaustyti svogunusVirginija parašė:Beata, ar tikrai tiek daug druskos dedasi?Vaiva parašė:Marija parašė:Labai skani mėsa! Padažas taip pat nuostabus. Tik pritrūko daugiau ingridientų, tai „paturbinom” ir gavosi super! 🙂

Naminiai mėsainiai
Pasakysiu paslaptį. Greito maisto restoranuose aš – dažnas svečias. Nors valgau ten ypač retai, bet dėl susiklosčiusių gyvenimo aplinkybių, jau nesuskaičiuojamą daugybę kartų sėdėjau prie greitojo maisto restorano staliukų ir stebėjau, kaip valgo kiti. Tiesa, porą kartų mėsainį užsisakiau ir aš. Pirmasis kartas buvo dar mokykloje, didelės ekskursijos į Vilnių metu. Buvau gal šeštokė… ir nieko neprisimenu. Tik tiek, kad tikrai valgiau. Ar patiko? Nežinau, tada tai nerūpėjo. O iki kito apsilankymo tokio tipo restorane vėl praėjo keli metai. Tada buvau išbadėjusi ir mėsainis su vištiena atrodė lyg išsigelbėjimas mano pilveliui, ištisą dieną nemačiusiam maisto. Šįkart jau puikiai prisimenu, kaip labai nepatiko. Ne tiek dėl pačio skonio (aš – žmogus paprastas, galiu valgyt ir valgau daug ką), kiek dėl pasekmių, trukusių dar ne vieną valandą, ir didelių pažadų į kvailų mėsainių pusę daugiau gyvenime nežiūrėti.
Ir nežiūrėjau. Šimtą kartų sėdėjau greitojo maisto restorane, bet niekad nekilo mintis pabandyti dar kartą. Tačiau visai kas kita yra naminiai mėsainiai, ar ne? Šį eksperimentą planavau išbandyti jau anais metais, jei ne dar anais, bet vis atsirasdavo kažkas, kas prasprūsdavo į „turiu pagaminti” eilės priekį ir vargšai mėsainiai pamiršti liūdėjo… Liūdėjo tol, kol neišaušo lemtingas savaitgalis. Ir rytą virtuvėje pradėjau minkydama mielinę tešlą mėsainių bandelėms…
Man rodos, kad šie naminiai mėsainiai išgelbėjo mėsainių vardą – tokį, kokį buvau susikūrusi savo mintyse. Ne, man ne tik taip atrodo – taip ir yra. Pasirodo, mėsainiai gali būti puikus maistas – sotus ir gardus. O jei kažkas tyliai galvoja „bet gi šitaip nesveika!”, aš noriu paklausti, kas gi nesveiko? Jei ruošiate mėsainį namuose, pamirškite visus stereotipus. Tiesiog mėgaukitės.
Skonis: 10/10. Iš tiesų niekada negalvojau, kad mėsainiai gali būti tokie skanūs. Todėl šis – pirmasis – bandymas pranoko visus lūkesčius. Bandelės pavyko labai puikios – ne tokios „tuščiavidurės” kaip pirktiniai batonai, kuriuos suspaudus, liktų plonytis paplotis, tačiau sunkesnė ir pilnesnės, nors vis tiek minkštos. Įprastą maltos mėsos koltetuką pakeičiau vištienos filė paplotėliais – jaučiasi tikras vištienos skonis ir šis variantas man pasirodė daug skanesnis. Na, o daržovės… tradicinės, bet visas jas keisti ar papildyti galima pagal savo norus. Įprasta mėsainį pagardinti keliais griežinėliais svogūno, tačiau kadangi svogūnų buvo mano vištienos paplotėliuose, jo visiškai netrūko.
Taigi, mano verdiktas naminiams mėsainiams? Už ir tik už!

Mėsainiai su vištiena
Paminėję Mamos dieną, nepamirškime ir tėčių. Nors dažnai esame įpratę manyti kitaip, tėčiams taip pat reikalingas dėmesys, švelnumas ir žodis „myliu“. Pirmasis birželio sekmadienis – Tėvo diena – puiki proga dovanoti jiems nuoširdžią šypseną, šiltą apkabinimą, gražius žodžius ir. skanius pietus! Pietūs tėčiui – nemenkas iššūkis. Siūlome jį įveikti su. naminiais mėsainiais!

Naminiai varškės sūreliai
Gaminame šokolado glaistą. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi. Tvirtai sušalusius varškės sūrelius kelioms akimirkoms panardiname į skystą šokoladą, kad tolygiai pasidengtų ir išimame ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ar skardelės. Statome atgal į šaldytuvą maždaug valandai, kad sūrelio vidurys atitirptų. Likusį šokoladinį glaistą galima laikyti šaldytuve sandariai uždarytą, o prieš kitą naudojimą iš naujo pašildyti kol suskystės ir gerai išmaišyti.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiJūratė parašė:Labai gardūs sūreliai, net vyras paragavęs paklausė, ar dar yra 😀 Dariau į kanelių silikonines formeles, pats tas dydis 🙂 Tik kokoso aliejaus neturėjau, dėjau sviesto pagal panašią proporciją, ar gali būti, kad dėl to glajus labai tirštas gavosi (o gal reikėjo ilgiau pakaitinti šokoladą?)? Kaip paskystinti glajų ir kuo bei kokiomis proporcijomis geriau keisti kokoso aliejų?
Inga parašė:Puikūs sūreliai. Gal tik per storas šokolado sluoksnis gavosi. Matyt, reikia į karstesnį šokoladą įleisti sūrelius. Ačiū, Beata
Vilma parašė:Dėkui Beata. Nuostabiai gavosiIngrida parašė:Tikrai labai skanus!Rasa parašė:Sveiki, o gaminant šokoladą galima naudoti ne kokosų aliejų, o, tarkim, sezamų ar riešutų ?Aldona parašė:Ar tiks liesa varškė?Aistė parašė:Oi kokie skanūs sūreliai gavosi! Darysiu dar ir dar. Receptas – puikus! 🙂Jolanta parašė:Labai skanuKristina parašė:Ismeginti skanumasDarysiu dar ne kartaMiglė parašė:Ar būtinas sviestas, o gal galima pakeisti į kažką kitą?Asta parašė:
Labas ,jus rasot sviestą su kondensuotu pienu keisti į balta šokoladą bet aš recepte nematau kad butų baltas šokoladas
Anna parašė:skanus gavosi, tik varske per skysta…Rašyti komentarą

Neprilygstamieji naminiai mėsainiai: 9 receptai
Nors ir sunku tą pripažinti, vasara rieda į pabaigą. Žinoma, orai ir ankstyvą rudenį dar leis mėgautis lauke ruoštu maistu, bet jokia paslaptis, kad daugelis gyvensime įtemptesniu ritmu. Tad metas „skinti“ kiekvieną gražesnę dar likusios vasaros popietę ir išnaudoti grilį visu pajėgumu. Šįkart – pasiūlymai mėgstantiems sultingus naminius mėsainius!
Naminiai mėsainiai / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 Mėsainiai (burgeriai) Vasara Mėsa Maistas8 asmenimsPagaminsite per 20 min.Įvertinkite:3.5 / 23ReceptasIngredientaiDuona : 70.00 g (baltos, sutrupintos)Pienas : 60.00 mlPankolių sėklos : 2.00 arbat. š.Druska : 2.00 arbat. š. (rupios jūros)Čili paprikos dribsnių : 1.00 arbat. š.Malta mėsa : 1.00 kg (perpus kiaulienos ir jautienos; pirmąją galite keisti vištiena arba kalakutiena, antrąją – veršiena)
Citrinos žievelė : 1.00 valg. š.Kiaušinių tryniai : 1.00 vnt.Parmezano sūris : 80.00 g (sutarkuoto)Čiobreliai : 2.00 arbat. š. (džiovintų)Česnakai : 4.00 vnt.Garstyčios : 1.00 valg. š. (Dižono)Juodieji pipirai : 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; grūstų)Kaip gaminti1. Džiūvėsius suberkite į didelį dubenį ir užpilkite juos pienu. Palikite apie 5 minutes pastovėti, kol džiūvėsiai išbrinks.
2. Tuo metu grūstuve arba elektriniu smulkintuvu susmulkinkite pankolių sėklas, druską ir aitriosios paprikos dribsnius.
3. Į puodą su išbrinkusiais džiūvėsiais sudėkite maltą mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai viską maišykite apie 2–3 minutes, kol visi skoniai susijungs.
