pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos sparneliai su Teriyaki padažu: receptas

Turbūt jau pastebėjote, kad su “Kekava” vištiena, užauginta geromis sąlygomis ir be antibiotikų, vykdomas projektas “Aplink pasaulį”, kurio metu dalinamasi pačiais geriausiais įvairių šalių receptais. Juose pagrindiniu smuiku griežia būtent vištiena. Šiandienos stotelė - Japonija.

Šios šalies virtuvė asocijuojasi ne tik su sushi, bet ir su Teriyaki padažu. Tai tradicinis japoniškas padažas, kuris naudojamas patiekalų gamyboje - dažniausiai kepant arba glazūruojant vištieną, nors gali būti naudojamas ir su kitomis mėsos rūšimis, tofu, daržovėmis. Teriyaki - tai japoniško stiliaus saldus, lipnus padažas. Aš gaminau traškius vištienos sparnelius, tačiau teriyaki padažas puikiai tiks ir su kitomis vištienos dalimis, arba net su vištienos ir daržovių stir - fry.

Šio padažo galite pasigaminti ir daugiau - sandariame stikliniame indelyje jis laikysis visą savaitę, tad galėsite ne kartą pasimėgauti skaniais ir lengvai paruošiamais japoniškais patiekalais. Ir jūs galite tokį nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose, tačiau aš jau keletą kartų jį gaminausi namuose. Visai paprasta, nesunku. Tinka jis ir vištienai, ir kitai mėsai, ir žuviai.

Ingredientai

  • 1 kg vištienos sparnelių
  • 2 v.š. aliejaus
  • Druska ir pipirai (pagal skonį)

Teriyaki padažui:

  • 5 v.š. sojų padažo
  • 1 a.š. imbiero (tarkuoto)
  • 1/4 a.š. česnako (smulkinto)
  • 100 ml vandens
  • 4 v.š. medaus
  • 2 v.š. ryžių acto
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 2 cm šviežio imbiero (tarkuoto)
  • 1 a.š. sezamo aliejaus

Gaminimo eiga

  1. Sparnelius apipilame aliejumi, beriame druskos ir pipirų, išmaišome.
  2. Kai sparneliai artėja prie kepimo pabaigos, ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  3. Pilame į keptuvę ir maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
  4. Iškepusius sparnelius sumaišome su padažu.

Kitas receptas

Ingredientai:

  • 900 g šviežių vištienos sparnelių
  • 1/3 puodelio sojų padažo
  • 1/4 puodelio vandens
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 2 šaukštai ryžių vyno 'Mirin'
  • 1/4 šaukštelio sezamų aliejaus
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštas vandens
  • 1/3 puodelio skysto medaus
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų

Gaminimas:

  1. Į puodą supilkite sojų padažą, 1/4 puodelio vandens, ryžių vyną, sezamų aliejų, dėkite cukrų, tarkuotą imbierą, išspaustą česnaką (ar smulkiai pjaustytą) ir virkite, kol cukrus ištirps.
  2. Mažame puodelyje sumaišykite 1 šaukštą krakmolo su 1 šaukštu šalto vandens. Supilkite į verdantį padažą. Leiskite pavirti, kol padažas sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir kol padažas šiltas, sudėkite skystą medų, žiupsnelį aitriųjų paprikų kruopelių, viską gerai išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Imkite vienkartinę aliuminio folijos kepimo formą arba išklokite metalinę skardą folija.
  4. Sparnelius sudėkite ant skardos, užpilkite pusę padažo, gerai išvoliokite, kad juo apsiveltų.
  5. Kepkite nuo 45 minučių iki valandos, arba kol visiškai iškeps. Kol sparneliai kepa, neužmirškite jų keletą kartų apversti.
  6. Baigę kepti aptepkite sparnelius padažu. Apibarstykite sezamo sėklomis, aitriaisiais pipirais, petražolėmis ar smulkintais svogūnų laiškais.

Patarimai

  • Pasilikite šiek tiek padažo aptepti iškeptiems sparneliams arba tiekite kartu su likusiu padažu.
  • Kepkite vienkartinėje aliuminio folijos formoje arba skardą kelis kartus ištieskite folija, nes padažas lipnus, į jį įeina medus, jis linkęs svilti. Jei neištiesite folijos, gali tekti vėliau rankomis gerai pašveisti skardą.
  • Tinka čia ne tik vištienos sparneliai, bet ir kitos jos dalys.