pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Veganiški kukuliai iš pupelių receptai

Šie pupelių kepsneliai yra sveiki, augalinės kilmės ir be glitimo - jie puikiai tinka mitybos paįvairinimui, yra sotūs ir pilni augalinių baltymų.

Tačiau šį kartą jūsų dėmesiui - “mėsos” kukulių be mėsos receptas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka juodosios pupelės. Jis patiks ir jaunam, ir senam. Šio skanaus patiekalo idėja iš Medical Medium receptų.

Juodųjų pupelių kukuliai

Ingredientai:
  • Juodosios pupelės: ½ puodelio
  • Pomidorų pasta: ½ puodelio (2-3 v. š.)
  • Malti linų sėmenys: 2 v.š.
  • Vanduo: 2 v.š.
  • Česnakas: 1 skiltelė
  • Bazilikai: 2.00 valg. š.
  • Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
  • Druska: 1/2 a.š.
  • Juodieji pipirai: 1/4 a.š.
  • Itališki prieskoniai: 1/2 a.š.
  • Česnako milteliai: 1/2 a.š.
  • Svogūno milteliai: 1/2 a.š.
Gaminimo eiga:
  1. Į maisto smulkintuvą dedame pupeles, alyvuogių aliejų, miltus, linų sėmenų ir vandens mišinį (arba kiaušinį), įtarkuojame česnaką ir suberiame visus prieskonius.
  2. Sutriname iki vientisos masės.
  3. Iš gautos masės suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų, rankomis formuojame norimo dydžio kepsnelius ir kepame ant vidutinės ugnies po 6-7 minutes iš abiejų pusių.
  5. Kol kukuliai kepa, paruoškite pomidorų padažą.

Pomidorų padažas

Ingredientai:
  • Pomidorai
  • Kokosų aliejus: 1.00 valg. š.
  • Žolelės
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo eiga:
  1. Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite.
  2. Supjaustykite brokolio žiedus, nupjaustykite kietesnius kotelius ir pasilikite kitam kartui, iš jų paruošite salotas ar kitokį užkandį.
  3. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Po maždaug 30 minučių pomidorus apverskite ant kito šono.
  4. Supilkite trintus pomidorus, sudėkite pusę likusių žolelių ir pakaitinkite, kol užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais.

Patiekite su virtais spagečiais arba kuo nors kitu, ką mėgstate.

Jei norite pasigaminti salotų bowls’ą pagrindui naudokite mėgstamas salotas, dėkite savo mėgstamas (ar turimas) daržoves, kepsnelius ir padažą. Padažo (1 v.š. graikiško jogurto+šlakelis medaus+ciberžolė).

Ar žinojote, kad ankštiniai yra puiki alternatyva mėsai? Iš jų galima gaminti vegetariškus kotletus, kukulius ar net netikrą zuikį.