pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Klasikinės Valdorfo Salotos: Receptas su Vištiena

Klasikinės Valdorfo salotos - puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek kasdieniam stalui. Šių salotų istorija siekia 100 metų, o pirmoji klasikinė versija buvo gaminama tik iš obuolių, saliero kotų ir majonezo. Vėliau atsirado įvairių variacijų, įdedant vištienos ar vynuogių.

Tinklaraštininkė K.Pišniukaitė-Šimkienė teigia, kad tie, kurie sako salotų nemėgstantys, galbūt dar neragavo jų kokybiškų. „Salota salotai nelygu. Kaip pomidorai žiemos viduryje ir ką tik nuskinti iš šiltnamio yra visai skirtingi, taip ir ta pati salotos rūšis gali būti visai kitokio skonio. Visi, kas ragavę rukolą, špinatus ar paprasčiausią salotos lapą iš daržo, mane supras“, - sako tinklaraštininkė.

Valdorfo Salotų Receptas

Žemiau pateikiamas receptas, kaip pasigaminti klasikinę Valdorfo salotų versiją su vištiena, pritaikytą 12-15 porcijų.

Ingredientai:

  • 1 vištos krūtinėlė
  • 2 vidutiniai obuoliai
  • 2 saliero kotai
  • 500 g besėklių vynuogių
  • 50 g graikinių riešutų
  • 4 šaukštai majonezo
  • 2 šaukštai graikiško jogurto
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 žiupsnelis maltų citrinpipirių

Gaminimo Eiga:

  1. Krūtinėlę išverdame truputį pasūdytame vandenyje ir atvėsinusi supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Panašaus dydžio kubeliais supjaustau obuolius, beriu juos į gilų indą ir užpylusi citrinų sultimis, sumaišau.
  3. Vynuoges pjaunu perpus, salierų kotus - nedideliais griežinėliais.
  4. Riešutus peilio briaunomis patraiškau ir truputį pasmulkinu, skaniau, kai gabaliukai didesni.
  5. Sumaišome padažo ingredientus.
  6. Viską sumaišome ir patiekiame.

Kaip minėta, vištiena nėra būtina, tad galima ir vegetariška versija. O štai be majonezo niekaip, jį būtinai skiedžiu graikišku jogurtu (galima netgi kefyru), tačiau didžioji skonio dalis turi būti majonezinė. Ir, tiesa, vynuogės turi būti besėklės.

Patarimai:

  • Obuolius lietuviai mėgsta nuo seno. Jie mūsų šalyje tokie populiarūs, kad obuolius galime pavadinti tradiciniu lietuvišku vaisiumi.
  • Pirkėjams siūlome platų obuolių asortimentą, visus metus užtikriname gausų pasirinkimą ir turime net 20 veislių lietuviškų obuolių.
  • Pastaruosius pirkėjai mėgsta labiausiai, nes vietos ūkininkų užauginta produkcija - šviežumo ir kokybės garantas.

Obuoliai Kulinarijoje

Obuoliai mums asocijuojasi su desertais: pyragaičiais, tartaletėmis ir bandelėmis, tačiau iš jų galima pasigaminti ir gardų obuolių padažą. Šie vaisiai yra saldžiarūgščiai, todėl puikiai dera ir prie daržovių patiekalų.

Anot jos, obuoliai yra valgomi ir su įvairiausios rūšies mėsa. Vienas populiariausių derinių - kiauliena su obuoliais arba obuolių padažu. Be kiaulienos, prie obuolių puikiai tinka ir vištiena ar kepenėlės bei iš jų pagaminti paštetai.