PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištieną supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.Parmezano sūrį sutarkuojame smulkia tarka.Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame vištienos gabalėlius, apibarstome džiovintu raudonėliu, čiobreliu, rozmarinu, mairūnu, druska, juodaisiais pipirais ir kepame apie 4 minutes nevartant vištienos, kad gabalėliai apskrustų, tada išmaišome, pakepiname dar minutę. Sudedame svogūną ir česnakus, pakepiname pora minučių. Tada įmaišome pusę parmezano sūrio, trintus pomidorus, pomidorų padažą, užpilame vandeniu, užverdame ir verdame 15 minučių ant silpnos ugnies. Į tą patį puodą sudedame makaronus, išmaišome, įberiame druskos ir užverdame. Po to uždengiame puodą dangčiu, sumažiname ugnį iki silpnos ir verdame 10-15 minučių, kol makaronai suminkštėja. Makaronų virimo laikas priklauso nuo makaronų rūšies, tad po 10 minučių galite patikrinti ar makaronai išvirę ar dar reikia kelių minučių.
Mocarelą sutarkuojame, sumaišome su parmezano sūriu, užberiame ant makaronų viršaus, išjungiame ugnį, uždengiame puodą ir leidžiame sūriui ištirpti.
Makaronai su padažu "Bolognese"
Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min.1. Dideliame puode užkaiskite vandenį. Kai vanduo užvirs, pasūdykite jį, dėkite makaronus ir virkite tiek minučių, kiek nurodyta ant pakuotės
2. Morką nuskuskite ir sutarkuokite.
3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite į jį morkas, svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol apskrus.
6. Tada į tą pačią keptuvę verskite maltą jautieną, vis pamaišydami kepkite, kol iš mėsos išgaruos vanduo.
7. Į keptuvę su mėsa dėkite pomidorų pastą, pabarstykite druskos, pipirų ir dar pakepkite kelias minutes.
8. Tada supilkite pomidorus savose sultyse ir troškinkite apie 10 minučių.
9. Po to pilkite pieną ir dar patroškinkite kelias minutes.
10. Kai makaronai išvirs, juos nukoškite, įdėkite į lėkštes, ant jų uždėkite „Bolognese“ padažo ir pabarstykite tarkuoto sūrio.

Makaronai su mėsa (įdaryti cannelloni)
Prieš kurį laiką dalinomės vegetarišku įdarytų makaronų receptu, kuris susilaukė nemažai pagyrimų. Šiandien norime nudžiuginti mėsaėdžius skaitytojus, kadangi manome, kad šie makaronai su mėsa jus tikrai nustebins. Mums yra tekę bandyti nemažai šio patiekalo variacijų, tačiau galime drąsiai teigti, kad šis receptas – pats geriausias, o skonis autentiškiausias.
Makaronai su mėsaPasiruošimas15 minsKepimo trukmė2 hrsAnt stalo per2 hrs 15 minsPamaitins : 6IngredientaiPadažuiGamybos eigaPirmiausia pasiruošiame padažą, kuriuo bus „apklojami“ makaronai su mėsa. Puodę įkaitiname alyvuogių aliejų ir beriame smulkiai pjaustytą česnaką. Kepame 2-3 minutes, o tuomet suverčiame konservuotus pomidorus, dedame cukraus, druskos, pipirų, prieskonių ir, sumažinę ugnį, verdame bent 30-45 min., karts nuo karto pamaišydami – ilgai virdamas padažas šiek tiek sutirštės ir įgaus tobulą skonį.
Po to ruošiame makaronų įdarą: keptuvėje ant vidutinės kaitros apkepame smulkintą svogūną ir česnaką (2-3 min).
Tuomet į tą pačią keptuvę suverčiame jautienos faršą ir šiek tiek pakepame. Mėsos neperkepame ir stengiamės nustoti kepti, kada ji pasiekia 3/4 iškepimo lygį.
Tuomet atskirame inde sumaišome šiek tiek atvėsusią jautieną su sūriu, vynu, džiuvėsėliais, kiaušiniu, petražolėmis, raudonėliu, druska, pipirais – viską išmaišome ir paliekame 10-15 min. pasimarinuoti.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Imame kepimo indą, į kurį įpilame samtį jau paruošto padažo ir tolygiai paskleidžiame.
Tuomet mėsos mišiniu prikemšame cannelloni makaronus ir vienu sluoksniu išdėliojame kepimo inde. Ant viršaus verčiame pasigamintą pomidorų padažą ir jį tolygiai paskirstome (padažas pagelbės kepimui). Taip pat pabarstome kietuoju sūriu.
Šie makaronai su mėsa uždengiami folija ir kepami orkaitėje 30 minučių. Po to nuėmus foliją kepame dar 10 minučių.

Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu - vieno puodo patiekalas
Autorius apie receptą: Visas patiekalo gaminimas vyksta viename puode. Argi ne šaunu? Ir ingredientų šiems makaronams pagaminti prireiks pačių paprasčiausių. Vištiena, konservuoti pomidorai, Visas patiekalo gaminimas vyksta viename puode. Argi ne šaunu? Ir ingredientų šiems makaronams pagaminti prireiks pačių paprasčiausių. Vištiena, konservuoti pomidorai, sūris ir makaronai, tiesiog negali būti neskanu! (. daugiau) (. mažiau) Liucija
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 5
Makaronai su padažu „Bolognese”
O puodai ir keptuvės liūdi, nes aš tikrai juos pamiršau. Paskutiniu metu jiems nelieka nei laiko, nei… ypatingai didelio noro.
Kartais nekreipiu į tai didelio dėmesio ir toliau tepuosi sumuštinius, kartais pradeda graužti sąžinė. Ir planuoju, kaip nuo rytojaus stebuklingai susigrąžinsiu norą gaminti ir tuo džiaugtis. Deja, taip gražiai beplanuodama užmiegu, o dieną, įsisukus į darbų sūkurį, pamirštu savo gerus ketinimus. Ir pietums nusiperku indelį jogurto bei porą bananų.
Tiesa, šiandien, po poros savaičių pertraukos, pagaliau nuo vieno puodo nukėliau dangtį. Nupūčiau dulkes ir išviriau makaronų. Pakepinau svogūną, šiek tiek kumpio. Užpyliau grietinėle, įbėriau žiupsnį druskos ir pipirų. Bet galiausiai nusprendžiau, kad šitai nesiskaito – ir nuliūdau nerasdama atsakymo, kur dingo mano įkvėpimas?
Ir tuomet atėjau čia. Pasipasakoti ir pasiguosti truputį.
O kaip be recepto? Prieš šimtą metų gamintų makaronų. Labai gardžių. Nieko naujo, bet kartais labai gerai yra prisiminti ir senus gerus patiekalus.
Skonis: 10/10. Manau, visi žino šitokių makaronų skonį. Paprastas, tačiau skanus ir sotus patiekalas. O kartais paprastumas yra labai labai gerai – taip gerai, kad galima rašyti dešimt.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.