Tai tikriausiai pats paprasčiausias mano kada nors keptas pyragas. Nei daug ingredientų reikia, nei daug terliotis, ir iškepa greitai.
Ingredientai
- Obuoliai (kuo daugiau, tuo minkštesnis pyragas išeina)
- Manų kruopos - 4 st.
- Cukrus - 2-3 st.
- Miltai - 4 st.
- Kepimo milteliai
- Vanilinis cukrus
Gaminimas
- Sumaišome manų kruopas, cukrų, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
- Išmaišyti obuolių tyrę, apelsinų ir citrinos sunką.
Tokie manų kruopų pyragai permerkti sirupe yra labai populiarūs Graikijoje ir Turkijoje. Jeigu ten keliavote, tikriausiai teko skanauti per vakarienes įvairiuose viešbučiuose.
Šis „Kaimiškas manų kruopų pyragas su kremine varške“ - tai gardus desertų pasirinkimas, kuris nukelia į vaikystės prisiminimus, kuomet močiutė kaime ruošdavo kvapnią ir purią tešlą, sulaistytą saldžiu pienu.
Drėgnas obuolių pyragas su pienu, aliejumi ir kepimo milteliais - tai paprastas ir greitai paruošiamas desertas, pasižymintis nepaprastu minkštumu ir sultingumu. Kefyro pyragas su obuoliais - tai minkštas ir drėgnas desertas, kuris sujungia natūralų obuolių saldumą ir švelnią kefyro rūgštelę. Kefyras suteikia pyragui ypatingo purumo ir lengvumo, o obuoliai prideda sultingumo ir gaivaus skonio.
Aguonų ir obuolių pyragas - tai išskirtinis desertas, kuriame susipina subtilus aguonų traškumas ir sultingų obuolių gaivumas. Šis pyragas pasižymi minkšta ir puria tešla, į kurią įmaišytos aguonos prideda malonų riešutų skonį bei lengvą traškumą.
Lietinių blynų tortą su varške ir cinamonu galima iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai skanauja tiek vaikai, tiek suaugusieji. Itin skanu prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio.
Šokoladinis avižinių dribsnių pyragas su kakava - tai nepaprastai skanus, drėgnas ir sotus desertas, kuris puikiai tinka tiek prie rytinio kavos puodelio.
Klasikinis sūrio pyragas su avižinių sausainių pagrindu - tai tikras desertų pasaulio aristokratas, kurio švelnus kremo skonis ir traškus pagrindas sukuria tobulą harmoniją.
Kiti ingredientai obuolių desertams:
- Pakelis (500 g) šaldytos sluoksniuotos tešlos, šaukštas cukraus pudros, 1 kg obuolių, 4 šaukštai cukraus, stiklinė obuolių sulčių, apelsinas, cinamono lazdelė, šaukštas krakmolo, 500 ml.
- 5kg rūgštesnių obuolių, 1.5kg cukraus, cinamono, apelsino žievelių.
Vienodo dydžio, vienodo prinokimo obuolius plonai nulupkite ir pjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklalizdžius. Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg.
Obuolių gėrimas su medumi
Ingredientai: 1l. l/2 citrinos.
Virintame, truputį ataušusiame vandenyje išmaišomas medus, sudedama griežinėliais supjaustyta citrina ir supilamos obuolių sultys.
Miltus persijoti per sietelį, suberk cukrų.