pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Silpnai Rauginti Agurkai: Geriausi Receptai Jūsų Stalui

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Silpnai rauginti agurkai - tikra vasaros klasika ir tikras vasaros hitas. Jie ne tik puikiai dera prie grilio patiekalų ar bulvių su lupenomis, bet ir tinka kaip atskiras užkandis, kuris atgaivina karštą dieną. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus, kuriuos lengvai pasiruošite namuose.

Nomedos firminis raugintų agurkų receptas su mėtomis

Nomeda Marčėnaitė dalijasi firminiu raugintų agurkų receptu ir tikina: tai tikras bestseleris. Tai yra firminis N. Marčėnaitės raugintų agurkų receptas. Kaip sako pašnekovė, pagal jį agurkai raugti begalę kartų ir kaskart jų pasiilgsta. Nomeda pasakoja, kad agurkų užraugia kaskart atvykusi į sodybą, tačiau žino, kad netrukus vėl teks kartoti, nes juos be galo mėgsta vaikai ir draugai.

„Į šitą akvariumą beriu 4 šaukštus rupios druskos, agurkų raugimui skirto džiovintų prieskonių mišinio, kol mano pačios krapų nėra, pasiskinu ąžuolo lapų, juodųjų serbentų lapelių, kapoju kelias skilteles česnako, smagų čili ar du, pilu vandens, kad apsemtų ir palieku dienai ar dviems. Vieni mėgsta poros dienų rauginimo, kiti gerokai parūgusius, man visokie tinka. Kai įrūgsta kišu į stiklainį, jeigu nebūna lig tol suvalgyti, ir slepiu kur šalčiau“, - pasakoja.

Tačiau raugiant itin svarbus vienas ingredientas, kurio nereikėtų pamažinti. „Reikia drąsos dedant druskos - čia esminis dalykas. Pagrindinė nesėkmė raugiant agurkus ištinka, kai vanduo būna per prėskas ir tada jis susišampanizuoja. Todėl siūlyčiau drąsiai dėti druskos - ji būtina. Štai ką tik skanavau savo užraugtus agurkus - jie tobuli“, - sako Nomeda Marčėnaitė.

O tuos, kurie baiminasi, kad daržovės bus per sūrios, ramina: agurkai išsiplauna - jei pernelyg sūrūs, pakanka juos tiesiog pamirkyti švariame vandenyje.

„Beje, tokį patį marinatą galima naudoti ir smidrams. Lygiai taip pat skanu - išbandyta, - rekomenduoja menininkė, primindama, kad visas daržoves kur kas sveikiau yra raugti, o ne marinuoti.

Paprastas raugintų agurkų receptas

Reikės:

  • 2 kg šviežių agurkų
  • 3 valg. šaukštų druskos
  • krapų žiupsnelio
  • 1 česnako galvutės
  • 6-7 stiklinės virinto vandens

Gaminimas:

  1. Kruopščiai nuplauti agurkus, krapus. Nulupti česnakus, perpjauti kiekvieną skiltelę į 2-3 dalis.
  2. Vandenį pasūdyti, gerai išmaišyti.
  3. Į indo dugną sudėti pusę stambiai papjaustytų krapų, dalį česnako, tada vienas prie kito suguldyti agurkus. Sudėjus visus agurkus - vėl krapų ir česnalų sluoksnis.
  4. Dar kartą išmaišyti druskos tirpalą ir užpilti ant agurkų.
  5. Indą uždengti dangčiu ar audeklo gabalu ir palikti kambario temperatūroje dienai. Paskui perkelti į šaltą vietą.

Su obuoliais rauginti agurkai

Reikės:

  • 1 kg agurkų
  • 2 žalių obuolių
  • 10 juodųjų pipirų žirnelių
  • nedidelio petražolių ir krapų buntelio
  • 2-3 vyšnios lapų
  • 8-10 juodųjų serbentų lapų
  • nedidelės česnako galvutės
  • druskos

Gaminimas:

  1. Gerai nuplauti agurkus, obuolius ir prieskonines daržoves. Obuolius supjaustyti į 4 dalis, vidaus neišpjaustyti. Nulupti česnako skilteles.
  2. Į puodą ar kitą indą sudėti agurkus ir obuolius, užberti postambiai pjaustytų krapų, petražolių, pipirų.
  3. Užvirinti į vandenį ir į jį įdėti druskos - 1 litrui vandens - 2 valg. šaukštai - išmaišyti ir dar karštą skystį užpilti ant agurkų. Po 8-12 val. galima valgyti.

Silpnai paraugti agurkai su laimo sultimis

Reikės:

  • 1,5 kg agurkų
  • ryšelio krapų su žiedynais
  • 6-7 pipirų žirnelių
  • 4-5 kvapnių pipirų žirnelių
  • 4-5 mėtos šakelių
  • 4 laimo citrinų
  • 1 arb. šaukštelio cukraus
  • 3,5 valg. šaukštų druskos

Gaminimas:

  1. Suberti į indą cukrų, 2,5 šaukšto druskos, pipirus ir grūstuvėliu pagrūsti.
  2. Nuo nuplautų laimo citrinų nulupti odelę ir submesti ją į druskos mišinį.
  3. Iš citrinų išspausti sultis.
  4. Smulkiai supjaustyti krapus ir mėtą. Nupjauti agurkų galiukus, supjaustyti į 2-4 dalis. Suguldyti agurkus į gilų indą, užberti druskos mišiniu, palaistyti laimo sultimis ir išmaišyti.
  5. Suberti likusią druską, prieskonines daržoves, išmaišyti. Skanaukite agurkų jau po 30 min.

Agurkai, raugti su jaunutėmis cukinijomis

Reikės:

  • 1 kg agurkų
  • 1 kg jaunų cukinijų
  • 3 valg. šaukštų druskos
  • 1 arb. šaukštelio cukraus
  • 3 vyšnios lapelių
  • 5-7 juodųjų serbentų lapų
  • 2 krienų lapų
  • ryšelio krapų su žiedynais
  • 3-4 skiltelių česnako

Gaminimas:

  1. Nuplautiems ir nusausintiems agurkams nupjauti galiukus. Cukiniją nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti krapus, česnaką, lapus.
  2. Visus ingredientus sudėti į indą, uždengti dangčiu ir geri supurtyti. Palikti 1 valandai šiltoje vietoje, o paskui - 2-3 valandoms į šaldytuvą.

Silpnai paraugti agurkai su pipirais

Reikės:

  • 10 nedidelių agurkų rauginimui
  • kelių didesnių agurkų sultims
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 čili pipiro
  • 3 krienų lapų
  • 3 krapų žiedynų
  • 3 valg. šaukštų druskos

Gaminimas:

  1. Stambius agurkus nulupti ir mėsmale sumalti. 3 litrų indui jums reikės apie 1,5 l agurkų tyrės.
  2. Į indo dugną kloti: krieno lapą, krapo žiedyną ir susmulkintą česnako skiltelę, užberti 1 valg. šaukštu druskos. Į indą supilti trečdalį agurkų tyrės, vertikaliai sustatyti rauginimui skirtus agurkus. Ant viršaus uždėti krieno lapą, krapų, aštrųjį pipirą, užberti 1 šaukštą druskos.
  3. Vėl įpilti agurkų masės, sudėti likusius agurkus. Užberti šaukštu druskos.

Kiti silpnai raugintų agurkų receptai

Štai dar keletas variantų, kaip galite pasigaminti skanius silpnai raugintus agurkus:

  1. Receptas 1:

    • 1 v. š. druskos

    Gaminimas:

    Agurkus nuplaukite, galite trumpam pamirkyti šaltame vandenyje. Į stiklainį dėkite sluoksniais krapus, česnakus ir agurkus. Užvirinkite sūrymą iš vandens ir druskos, atvėsinkite ir užpilkite agurkus.

  2. Receptas 2:

    • 1 v. š. druskos

    Gaminimas:

    Agurkus, česnaką ir prieskonius sudėkite į stiklainį. Pridėkite griežinėliais supjaustyto čili. Užpilkite atvėsintu sūrymu.

  3. Receptas 3: (Su citrina ir medumi)

    • 1 a. š. medaus
    • 1 v. š. druskos

    Gaminimas:

    Šis receptas puikus tiems, kas ieško švelnesnio ir šiek tiek salstelėjusio skonio. Citrina suteikia gaivumo, o medus - subalansuoja rūgštumą.

  4. Receptas 4: (Su garstyčių sėklomis)

    • 1 a. š. garstyčių sėklų
    • 1 v. š. druskos

    Gaminimas:

    Garstyčių sėklos suteikia malonų prieskoninį poskonį, o česnakai - tradicinį rauginių aromatą. Puikiai tinka prie mėsos patiekalų ar virtų bulvių.

  5. Receptas 5: (Greitas receptas)

    • 1 a. š. druskos
    • 0,5 a. š. cukraus

    Gaminimas:

    Supjaustykite agurkus griežinėliais ar skersai. Sumaišykite su visais ingredientais dubenyje, uždenkite ir palaikykite šaldytuve 6-12 valandų.

Patarimai ir gudrybės

  • Medus suteikia švelnią salstelėjusią natą, o garstyčios - subtilų aitrumą.
  • Lapai padeda išlaikyti agurkų traškumą.
  • Puikus pasirinkimas mėgstantiems pikantišką skonį.
  • Obuolių sultys suteikia netikėtą rūgštelės ir saldumo balansą.

Agurkus gerai nuplaukite, galus nupjaukite. Stiklainio dugne dėkite krapus, česnaką, lapus, pipirus, garstyčių sėklas. Sudėkite agurkus ir, jei norite, pridėkite juodos duonos plutelių. Užpilkite pasūdytu vandeniu (druską ištirpinkite vandenyje). Stiklainį uždenkite marlės audeklu arba neužveržtu dangteliu. Laikykite kambario temperatūroje 2-3 dienas.

Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta švelniai pikantiškus, kvapnius agurkus. Aišku, man labai pasisekė, nes geroji anyta ne tik receptą davė, bet ir visomis daržo gėrybėmis aprūpino. Rekomenduoju ir jums išbandyti šį raugintų agurkų receptą!

Klasikinis receptas 3 litrų talpai

Reikės:

  • 1 kg agurkų
  • kelių didelių saujų krapų (juos nuplaukite su sūdytu vandeniu)
  • vyšnių ir serbentų lapų (kokių 10)
  • maždaug 6 skiltelių česnako
  • 2 litrų vandens
  • 4 didelių šaukštų druskos

Gaminimas:

  1. Į pasirinktą 3 litrų talpą dėkite pusę smulkintų krapų, vyšnių ir serbentų lapų, česnaką, sudėliokite (kiek telpa) agurkėlių, ant viršaus dėkite likusius žalumynus ir česnaką, vėl rikiuokite agurkus.
  2. Ant viršaus užpilkite šaltu vandeniu (jame prieš tai ištirpinkite druską).
  3. Agurkus palaikykite 3-4 valandas.