Makaronai yra vienas mėgstamiausių patiekalų, ypač tarp vaikų. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų, kaip pasigaminti gardų makaronų padažą su brokoliais, pritaikytą tiek vegetariškiems, tiek mėsos patiekalams.
Vegetariškas Padažas su Brokoliais ir Tortellini
Šis padažas puikiai tiks makaronams ar mažiems virtinukams, tokiems kaip tortellini ar tortelloni.
Ingredientai:
- 250 g tortellini
- 400 g brokolių
- 3 valg. š. sviesto
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 0,5 arbat. š. paprikos dribsnių
- žiupsnelis druskos
- 1/8 arbat. š. malto muskato riešuto
- 100 g grietinėlės (arba vandens)
- 5 valg. š. parmezano sūrio
Gaminimo Eiga:
- Brokolį suskirstykite žiedynais, jei jie labai stambūs, susmulkinkite iki mažų šakelių.
- Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį ir sumeskite brokolių žiedynus - apvirkite juos apie 4 minutes, o tada nukoškite ir greitai perpilkite labai šaltu vandeniu.
- Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite smulkiai sukapotą svogūną. Ant vidutinio karščio pakepinkite svogūną, kol suminkštės, tada įspauskite česnaką, suberkite paprikos dribsnius, berkite žiupsnelį druskos ir maltą muskato riešutą, išmaišykite ir supilkite grietinėlę (arba vandenį). Pavirkite 2-3 minutes.
- Į keptuvę berkite išvirtus ir nukoštus tortellini, brokolius, dalį parmezano sūrio ir gerai išmaišykite, kad viskas pasidengtų padažu.
Makaronai su Brokoliais ir Vištiena Kreminiame Padaže
Šis receptas - puikus būdas įtraukti daugiau baltymų į savo patiekalą.
Ingredientai:
- Makaronai
- Brokoliai
- Vištienos juostelės
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Pipirai
- Sviestas
- Česnakas
- Miltai
- Vištienos sultinys
- Grietinė
- Prieskoniai
- Parmezano sūris
Gaminimo Eiga:
- Puode užverdame vandenį ir lengvai pasūdome. Sudedame makaronus ir paverdame 5 minutes.
- Į makaronus suberiame žiedeliais supjaustytą brokolį ir paverdame dar 3 minutes.
- Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame vištienos juosteles, beriame šiek tiek druskos, pipirų, ir maišydami kepiname apie 10 minučių.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame smulkintą česnaką ir minutę pakepiname. Supilame miltus, viską išmaišome, ir pamažu supilame vištienos sultinį.
- Dedame grietinę, viską išmaišome ir įmaišome prieskonius, tarkuotą parmezano sūrį.
- Suberiame apvirtus makaronus su brokoliais, įmaišome į padažą.
Makaronai su Lašiša ir Brokoliais Grietinėlės Padaže
Šis receptas patiks mėgstantiems jūros gėrybes.
Ingredientai:
- Makaronai
- Brokoliai
- Lašišos gabalėliai
- Alyvuogių aliejus
- Svogūnas
- Aitrioji paprika (nebūtina)
- Grietinėlė
- Citrinos žievelė
- Druska
- Pipirai
Gaminimo Eiga:
- Didelį puodą iki pusės pripildyti pasūdytu vandeniu ir užvirti. Sudėti makaronus ir virti 7-12 min (arba pagal nurodymus ant pakuotės), kol jie taps vos minkšti, retkarčiais pamaišyti. Likus trims minutėms iki virimo pabaigos, į vandenį sudėti brokolius ir virti kartu su makaronais dar 3 minutes.
- Tuo tarpu keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti labai smulkiai pjaustytą svogūną 1-3 min, kol suminkštės. Sudėti lašišos gabalėlius ir, jei naudojama, aitriąją papriką. Kepti apie minutę, 3-4 kartus apverčiant lašišą. Supilti grietinėlę ir vieną samtį (apie 100 ml) makaronų virimo vandens. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
- Užvirti ant silpnos ugnies ir troškinti lašišą 3-4 min, retkarčiais apverčiant (jei padažas pernelyg sutirštėja, įpilti šiek tiek daugiau vandens). Nukošti makaronus ir brokolius, tada sudėti atgal į puodą. Supilti kreminį lašišos padažą ir įberti citrinos žievelės.